Bünyan'dan bütün Türkiye'ye gilaburu satışları başladı.

Gilebolu (Gileburu / Gilabolu) satışlarımız başlamıştır . Türkiye'nin her bölgesinden sipariş alınır . Irtibat no : 0533 3399354
Bünyan'dan bütün Türkiye'ye gilaburu satışları başladı.
Bünyan'ın her derde deva, şifalı bitkisinin hasadı yapıldıktan sonra Bünyanlı üreticiler, giraburu (gilaburu, gilebolu) bitkisini bütün Türkiye'ye satışa sundu. Sınırlı sayıda üretilen ve ancak belli mevsimlerde bulunan bu şifalı bitki, Bünyanlı üreticiler tarafından 6 ila 8 kilo arasında gilaburu alan plastik bidonlara koyuyorlar. İçini de suyla doldurup salamura ediyorlar. Bu plastik bidonlarda satılan gilaburu bitkisi 20 ilâ 25 TL arasında satılıyor.


Gilaburu Nedir?

Gilaburu fiziksel görünüm olarak, bodur ve yaprakları olan bir ağaçta yetişen meyvenin adıdır. Bu meyve büyük oranda üzüme benzemektedir. Kırmızı, iri ve sulu bir görünüme sahip olması onun lezzetinin dışa vurumudur. Aynı üzümde olduğu gibi salkımlar halinde ağaçta bulunan Gilaburu güzellikten sağlığa kadar pek çok alanda kullanılmaktadır.

Nerelerde Yetişir?

Ülkemizde genel olarak İç Anadolu bölgesinde yaygın olarak yetişme alanı bulmaktadır. Bölgenin toprak ve iklim yapısı, yetişmesi için gerekli olan optimal düzeyi sağlamaktadır. Kayseri, Yozgat, Sivas, Konya gibi birçok İç Anadolu şehrinde yoğun olarak yetiştirilmektedir.

Kumlu, az taşlı ve bozkır topraklara tam uyum sağlayan Gilaburu bölge içerisinde yakından tanınmaktadır. Anadolu halkının farklı telaffuzlarla isimlendirdiği bu meyve, yüzyıllardan beridir şifa kaynağı olan Gilaburu’dan başkası değildir.

Gilaburu ve Bilimsel Gerçekler

Gilaburu bilimsel olarak birçok testten başarı ile geçmiştir. Günümüzde başta Amerika olmak üzere dünyanın farklı ülkelerinde yoğun bir kullanım oranına sahiptir. Avrupa ülkelerinde meyve suyu olarak kullanılmaktadır. Arıca Amerika da birçok ilacın hazırlanmasında Gilaburu’dan faydalanılmaktadır.

Bağımsız araştırma kuruluşları, sağlık kuruluşları, ilaç hazırlayan ecza firmaları gibi birçok kurum ve kuruluş tarafından yakından incelenen Gilaburu testlerin ardından kullanılmaya başlanmıştır. Ülkemizde bağımsız kuruluşlar ve üniversitelerin yaptığı araştırmalar neticesinde elde edilen sonuçlar Gilaburu’nun pek çok rahatsızlığın tedavisinde başarılı sonuçlar elde etmeyi kolaylaştırdığı yönündedir.

Gilaburu Meyvesi

Gilaburu meyvesinin tam olarak olgunlaştığı dönem sonbahardır. Sonbaharda olgunluk aşamasını tamamlayan meyve toplanmaya hazırdır. Sonbaharda toplanan taze Gilaburu salamura yöntemi ile bir süre bekletilmektedir. Salamura işlemi sonucunda ( yaklaşık 3 ay) birden çok tüketim şekli ortaya çıkmaktadır. Ağaç üzerinde olgunlaşmalarının ilk aşamasını tamamlayan meyveler, salamura aşamasında tam olarak olgunlaşmalarını tamamlayarak tüketime hazır hale gelmektedirler.

Tüketim Şekilleri

İlk tüketim şekli, salamura içerisinden meyve tanelerini tek tek alarak direkt olarak tüketmektedir. Bu kullanım şekli en kolay ve basit olanıdır. Damak tadınıza bu tüketim metodunun uygun olduğunu düşünüyorsanız, Gilaburu’nuzu kolaylıkla tüketebilirsiniz.

İkinci tüketim şekli ise, Gilaburu meyvesini salamura kavanozundan çıkararak suyunu sıkmaktır. Taneleri tüketmek damak tadınıza uygun değilse, direkt olarak suyunu içmeyi deneyebilirsiniz.

Bir diğer tüketim şekli ise, suyu sıkılan meyvenin kabuklarının kaynatılarak içilmesidir. Gilaburu meyvesinin kabuklarında birçok vitamin bulunmaktadır. Vitaminleri çöpe atmak yerine, kaynatarak suyunuda değerlendirmek mümkündür.

Yukarıda yazılı olanların dışında pek çok tüketim şekli ortaya çıkabilir. Damak tadınıza ve hazırlama zamanınıza göre sizlere en uygun seçerek Gilaburu kullanmaya başlayabilirsiniz.

Damak tadından bahsettiğimiz noktada minik bir hatırlatma yapmayı gerekli buluyoruz.

Gilaburu şeker ilaveli ve şeker ilavesiz olarak iki farklı formda kullanılabilir.

Tadı Lezzeti

Gilaburu’yu şeker ilavesiz tüketemeyebilirsiniz, bu konu damak tadı dediğimiz husus ile alakalıdır. Şeker ilavesiz olarak tüketemeyeceğinize kanaat getirdiyseniz, bir miktar şeker ekleyebilirsiniz. Şeker hastalarının şeker eklemeden tüketmeleri gerektiği hatırlatmasını da yapmamız da fayda var.

Öncelikli olarak doğal ortamda katkısız olarak yetiştirilen Gilaburu kürüne herhangi bir madde eklememeniz doğallığı korumanız gerektiğini hatırlatmak isteriz. Çünkü Gilaburu doğanın direkt olarak kendisinden gelen organik bir meyvedir. İçerisine doğallığını bozacak herhangi bir madde eklenilmeden kullanılması tavsiye edilmektedir.

Gilaburu Suyu Gün İçerisinde Pratik Kullanım

Gün içerisinde yoğun olarak çalışıyorsanız, yemek yemeyi bile unutabilirsiniz. Bu kadar yoğun çalışma temposunda Gilaburu kullanmak oldukça kolaydır. Pratik kullanım olarak meyve suyu halinde hazırlanan Gilaburu, birkaç dakika içerisinde tüketilebilir formdadır ve zaman almaz.

Ayrıca bir bardak yardımıyla alan kaplamadan işlerinizi gerçekleştirirken tüketmenize imkan sağlamaktadır. Sağlığınızı korumak ve rahatsızlıklarınızın önüne geçmek adına gün içerisinde Gilaburu’ya ayıracağınız birkaç dakika sizlere çok şey kazandıracaktır.

Orta Anadolu’da geleneksel bir içecek olarak tüketilmekte iken, kayseri pazarı bio bitkisel ürünler san ve tiç a.ş tarafından şişelenip yurt içi ve yurt dışına pazarlanıyor duruma gelmiştir.

Gilaburu suyu şeker ilaveli ve şeker ilavesiz olarak iki farklı formda üretimi yapılarak tüketicinin kullanımına sunulmuştur.

Gilaburu Çayı

Çay toplumumuz için vazgeçilmezler arasındadır. Kullanım alışkanlığı olarak çay gibi içilebilen ürünler dikkatimizi daha fazla çekebilir veya onlara daha fazla ilgi gösterebiliriz. Gilaburu çayı hazırlamak oldukça kolaydır. Gilaburu meyvesinin kabuklarını sıcak suyun içerisine atarak birkaç dakika bekleyebilirsiniz. Ardından sıcak suyu süzerek bardağınıza alıp tüketebilirsiniz.

Bu kullanım şekli hem pratiktir hem de çay alışkanlığınızı Gilaburu alışkanlığına çevirmeniz adına kolaylık sağlayacaktır. Ayrıca soğuk havalarda içinizi ısıtacak bir şeyler aradığınızda Gilaburu sizlere hem sıcaklık hem de sağlık sunacaktır.

Gilaburu Faydaları

Gilaburu birçok hastalığa şifa kaynağı olarak gösterilen bir bitkinin meyveleridir. Bu meyveler doğru olarak kullanıldığında şifa dağıtmaktadır. Az sonra değineceğimiz birçok hastalığa  ve daha sayamadığımız pek çok rahatsızlığın tedavisinde kullanılmaktadır.

Doğadan gelen bitkilerle gerçekleştirilen tedaviler, ilaç bağımlılığının önüne geçmektedir. Ayrıca herhangi bir katkı maddesi barındırmıyor olması, sağlıklı bir tedavinin sinyallerini başarıyla sunmaktadır. Zaten unutulmamalıdır ki, günümüzde birçok hastalığın temel sebebinde, sağlıksız beslenme ve katkı maddeleri olan yiyeceklerin kullanılması bulunmaktadır.

Gilaburu’nun faydalı olduğu ve şifa dağıttığı hastalıkların bir kısmından bahsetmeden önce en iyi tedavi yönteminin doktor gözetiminde gerçekleştirilen tedavi olduğunu hatırlatmak isteriz.

Kalp Hastalıkları

Gilaburu meyvesinin içeriğindeki etkin maddeler damarların sağlıklı olarak çalışmasına imkan sağlamaktadır. Bu durum genel olarak kalp rahatsızlıklarında sıklıkla karşılaşılan damar tıkanması, damar küçülmesi veya damar daralması gibi durumlar karşısında Gilaburu’nun etkin bir şekilde kullanılmasına olanak sağlamaktadır.

Gilaburu içerisinde yer alan doğal mineraller, vitaminler ve etkin maddeler ile damarların genişlemesine yardımcı olur. Böylece damar küçülmesi gibi nedenlerden oluşan kalp rahatsızlıklarının yaşanma riskini azaltır.

Eklem ve Romatizma Rahatsızlıkları

Eklem ve romatizma rahatsızlıklarının temelinde pek faktör bulunmaktadır. Bunlardan birisi kas sisteminin doğru olarak dinlenememesidir. Kaslar gün içerisinde gerçekleştirilen tüm faaliyetlerde etkin olarak görev alırlar. Bu duruma paralel olarak yorulurlar ve dinlenmeleri gerekmektedir. Yeteri oranda dinlenemeyen kaslarda zamanla rahatsızlıkların çıkması oldukça doğaldır.

Gilaburu, doğal bir kas gevşeticidir. Gün içerisinde gerçekleştirilen aktivitelerin ardından kasların gevşeyerek dinlenme moduna geçmesine yardımcı olur. Doğru miktarda dinlenmeyi başarabilen kaslar kramp ve gerilme gibi problemlere neden olmazlar. Aşırı gerilen kaslarda kramp ve yırtılmalar meydana gelebilir. Bu gibi durumların önüne geçmek adına kaslarınızı doğal bir kas gevşetici olan Gilaburu kullanarak dinlendirmeniz faydanıza olacaktır.

İdrar Yolu Rahatsızlıkları

İdrar yolu rahatsızlıkları genel anlamda boşaltım sistemi olarak ifade edilir. Tüketilen besinlerin vücudumuzdan doğru bir şekilde atılabilmesi sağlıklı çalışan boşaltım sistemi ile mümkün olmaktadır.

İdrar yollarında yaşanan rahatsızlıklar düzenli ve sağlıklı bir şekilde tuvalete gitmeyi engellemektedir. İdrar yollarındaki çalışmayı düzenlemek adına Gilaburu kullanılabilir. İdrar yollarındaki daralmaları genişletici etkisi sayesinde en aza indirir. Böylece kişi idrar yollarında yaşanan problemi atlatabilir. İdrar anında yaşanan yanma ve zorlanmayı azaltıcı etkiye sahiptir.

Prostat

İlerleyen yaşla beraber ağırlıklı olarak erkeklerde ortaya çıkan prostat rahatsızlığı günlük aktivitelerinizi gerçekleştirirken zorlanmanıza neden olabilir. Gilaburu içerisindeki etkin maddelerin genişletici özelliği sayesinde mesanedeki daralma zamanla azalacaktır. Bu sayede mesanede biriken idrar tek seferde dışarı atılabilir.

Prostat başta olmak üzere, idrar yolları rahatsızlıkları gibi boşaltım sistemi ile ilgili birçok rahatsızlıkta Gilaburu başarılı sonuçlar vermektedir.

Böbrek Rahatsızlıkları

Böbreklerde meydana gelen en önemli rahatsızlıklardan birisi olan böbrek taşları hayatınızı zindan edebilir. Günümüzde böbrek taşı ile ilgili gerçekleştirilen operasyonlarda ağırlıklı olarak laser (lazer) tedavisi kullanılmaktadır. Bu tedavi yöntemi ile taş küçük parçalara ayrılabilmekte veya sabit olarak kaldığı yerden hareket ettirilerek idrar ile dışarı atılması planlanmaktadır.

Gilaburu böbrek taşının operasyona gerek kalmadan ortadan kaldırılması konusunda büyük bir başarıya sahiptir. İçerisindeki etkin maddeler sayesinde böbrek taşının çözünme sürecini başlatarak taşın doğal olarak idrara karışıp dışarıya atılmasını sağlamaktadır.

Böbrek taşları farklı cins ve özelliklere göre sınıflandırılsa da dünya genelinde yaygın olarak görülen birçok böbrek taşı cinsine karşı Gilaburu başarı sağlamaktadır. Ağrı, sızı, yanma gibi şikayetler olmadan böbrek taşından kurtulmak için Gilaburu denenebilir.

Böbrek taşlarının yanında, böbreklerin düzensiz olarak çalışması, tembellik yapması, kabızlık şikayeti gibi hem böbrek hem de genel boşaltım sistemi ile ilgili problemlerde Gilaburu büyük önem arz etmektedir. Böbreklerin düzenli ve sağlıklı olarak çalışması adına böbreklerin çalışmalarını düzene sokarak birçok rahatsızlığı engellemektedir.

Kadın Hastalıklarına

Gilaburu kadın hastalıklarının tedavisinde etkin olarak tercih edilmektedir. Özellikle adet dönemlerinde yaşanılan sancılar ve krampların önüne geçerek ağrısız, sancısız adet dönemleri yaşamanızı kolaylaştırır. Rahim kaslarının sağlıklı çalışmasını düzenler.

Basur Rahatsızlıkları

Günümüzde sıklıkla rastlanılan rahatsızlıklardan birisidir. Sağlıksız beslenme, düzensiz çalışan boşaltım sistemi gibi pek çok nedene bağlı olan bu rahatsızlık tuvalet ihtiyacının giderilmesi esnasında zorlanmaya bağlı olarak ortaya çıkmaktadır.

Ağırlıklı olarak kabızlık şikayeti ile birlikte duyulan basur rahatsızlığını engellemek adına Gilaburu kullanmak basurun ortadan kalkmasını kolaylaştırılacaktır. Çünkü Gilaburu boşaltım sisteminin ( özellikle bağırsakların) doğru oranda çalışmasını sağlar ve kabızlığın önüne geçer. Buna bağlı olarak kabızlık yaşanmayacağından dolayı basura yapılan ıkınma etkisi ortadan kalkarak basur rahatsızlığının ortaya çıkmasının önüne geçilmiş olacaktır.

Strese Bağlı Uykusuzluklar

Yoğun tempoda yaşanan iş hayatı stresi de beraberinde getirmektedir. Yoğun streste beraberinde pek çok rahatsızlığı taşımaktadır. Uyku problemleri, uyuyamama veya uyumasına rağmen uykusuzluk yaşama bu problemlerden en sık karşılaşılanlardır.

Sorunun çözümüne istinaden öncelikle stresin ortadan kalkması gerekmektedir. Günümüz şartlarında çok istememize rağmen bu durum maalesef mümkün olmayabilir. Bunun için Gilaburu kullanarak stresin yaşattığı gerginliği üzerinizden atmanız mümkündür. Gilaburu içerisindeki rahatlatıcı ve dinginlik verici etkin maddeler gün içerisinde sakinliği korumanıza imkan sağlamaktadır.
           
Kayseriyle özdeşleşen Gilaburu

Böbrek dostu olan Gilaburu, Kayseri Bünyan'da yetişen, çalı şeklinde, salkımlı kırmızı yuvarlak meyveli bodur ağaçtır. Başlıca Kayseri ve İç Anadolu'da yetişir. İlkbaharda beyaz çiçek açar. Meyveleri sonbaharda hasat edilir toplanır. İlk toplandığında acımtırak ve buruk bir tadı vardır. Su içinde salamurası yapılır. Yaklaşık iki-üç ay sonra bu acılığını kaybeder. Ekşi bir tada sahip olan gilaburu, şeker ve su ilavesi ile bu ekşi tadı giderilebilir. İlk defa kullananlara tadı biraz tuhaf gelebilmektedir.

Kayseriyle özdeşleşen Gilaburu, bölge halkı tarafından böbrek taşlarını düşürmesi için kullanılır. Gilaburu idrar artırıcı, müshil ve yatıştırıcı etkileri de vardır. Safra ve karaciğer hastalıklarına karşı meyveleri yemiş olarak veya meyve suyu şeklinde tüketilmektedir.


Yöresel İsimleri

Türkiye nin çeşitli yörelerinde yetişmekte olan Gilaburu yöreden yöreye farklı isimlerle anılır başlıcaları: Gilaburu, gileburu, gilabba, gilabala, giraboğlu, gilaboru, kirebolu, kirabolu, giraboğulu ve gili gili bilinen isimleridir.


Başka Ülkelerde İsimleri


İngilizce ismi Guelderrose, Snowballbush, Eurepean Crannberry. Almanca da Gemeiner Schneeball adıyla bilinmektedir. Bulgaristan da Tchervena kalinka, İtalya da Polleno di maggio olarak bilinmekte. Tüm Dünyada bilimsel adı Viburnum Opulus olarak bilinir.

Yetişmesi için İklim Şartları

Gilaburu daha çok yazları sıcak ve kurak, kışları soğuk ve kar yağışlı karasal iklimde yetişmeye uygundur. Kaliteli meyve vermek için de güneşe ihtiyaç duyar. Gilaburu, hasattan 15-20 gün sonra yapraklarını döküp dinlenmeye girer.

Gilaburu Meyvesi

Gilaburu meyvesi, sonbahar sonlarında bıçak ya da makas kullanılarak saplarıyla hasat edilir. Musluk suyuyla yıkandıktan sonra yaklaşık üç ay boyunca su dolu bir kapta bekletilir. Bu süre sonunda meyveler olgunlaşıp ancak yenilebilecek tada gelir.

 
Böbreklere Faydaları

Gilaburu, böbrekler ve üreter sistemi yani boşaltım sistemini temizler. Böbreklerdeki tembelliği yavaş çalışmayı giderir. Böbreklerde üre ve Kreatin gibi zararlı maddeleri tahliye ederek böbreği rahatlatır.

Böbrek Taşına

Gilaburu, böbreklerde taş oluşumuna engel olur. Böbrek taşlarını eriterek atılımını sağlar. Böbrek ağrısını giderir.

Böbrek Taşı Zararlarına

Önlem alınmayan böbrek taşı, böbreğin içindeki hassas hücreleri tahrip eder. Gilaburu, taşların oluşturduğu tahribatı önleyerek böbreğin ömrünü uzatır. Böbreklerin iflasına - ölümüne engel olur.

Böbrek Yetmezliğine

Böbrek yetmezliği, böbrekler ya bitmiş yada az çalışan hasta demek. Böbreklerin idrarı atamaması böbrek yetmezliğinin kanıtıdır, hayati tehlike meydana getirir. Gilaburu böbrek yetmezliğinde idrarın atılmasını böbreklerden tahliye edilmesini sağlayarak hayati fayda sağlar. Gilaburu kullananların idrar çıkarma sorununu çözdükleri kanıtlanmıştır.

İdrar Yollarına

Gilaburu antiseptiktir, bu özelliğiyle idrar yollarında oluşan iltihapları temizler. İdrar yolları tembelliğini giderir. İdrarı söktürür. İdrarın hızını ve hacmini artırır.

Tansiyon ve Kalp İçin

Tansiyon ister düşük olsun ister yüksek sağlımız için sorun teşkil eder. Kalp ve damarların sağlıklı olması tansiyon için en önemli şarttır. Kasların kasılması yada daralması kalbimizin kan basıncını yükseltir. Kalbimizin düzensiz çalışmasında da basınç yükselir tansiyon sorunu oluşur. Gilaburu, kasları gevşeterek rahatlama sağlar tansiyona engel olur. Gilaburu da bulunan en önemli besin olan potasyum ve sodyum sa kalbin bir düzen içinde  çalışmasını sağlayarak tansiyon sorununa engel olur.

Kas kasılması Kramp

Kas kasılması ve kramplarda en büyük neden kasların yoğun hareket görmesi - zedelenmesi - aynı pozisyonda hareketsiz kalınması - kalsiyum ve potasyum eksikliği sayılır. Gilaburu içeriğindeki valerikasit teskin edici rahatlatıcı etki yapar kaşların gevşemesini sağlar. Gilaburu da bulunan yüksek orandaki potasyum ve  kalsiyum kasların ihtiyacını karşılayarak kasılma ve kas ağrılarına engel olur.

Kadın Hastalıklarına

Kadın hastalıkları denince adet dönemi ağrıları ilk başta gelir. Adet döneminde kasların kasılmasıyla dayanılmaz ağrılar meydana gelmektedir. Gilaburu, bu dönemde kadınların vazgeçilmezidir. Gilaburu, kas gevşetici rahatlatıcı ağrı kesici özellikte olduğundan kadın hastalıkları ve adet dönemi ağrılarını gidermektedir.

Basur - Mayasıl - Hemoroide

Basur günümüzde bir çok insanda, 50 yaş üzeri daha sıklıkla görülüyor. Basur da en büyük neden, kabızlık ve bağırsakların tembel olması gelir. Kabızlık ve tembel bağırsak, idrarın atılımında engel oluşturur ve ıkınma ihtiyacı olur. Ikınmayla birlikte basura yapılan basınç basur hastalığını meydana getirir. Gilaburu, kabızlık giderici etkisiyle, idrarın hacim ve hızını artırır basur hastalığına engel olur.

Epileps Sara Nöbetleri

Epileps sara nöbetleri diye bilinen hastalığın nedenleri arasında beyindeki kılcal damarlarının geçirgenlik özelliğini ve mukavemetini kaybetmesi vardır. Kandaki atık maddeler, karbondioksit ve üre gibi zararlı maddelerde kılcal damarlardaki kana karışarak geçirgenliğini kaybetmesine sebep olurlar. Gilaburu, kandaki üre gibi zararlı maddelerin kana karışmasını engelleyerek sara nöbetlerine engel olur. Gilaburu da bulunan aktif maddeler kanın temizlenmesine, damarların geçirgenlik ve mukavemetinin artırılmasına faydalıdır. 

Uyku bozuklukları ve Sinirsel hastalıklara

Stres hali, asabiyet, gerginlik, hayatımızın olmazsa olmazı artık. Gerginlik, sinirlere hakim olamama en çok karşılaşılan problemdir. Nasıl gevşeyip rahatlayabiliriz? Gilaburu içerek rahatlayabiliriz. Gilaburu da bulunan etken maddeler rahatlamamıza yardımcı oluyor. Her gün yatarken 1 su bardağı gilaburu, hem uyku, hem sinirsel rahatlama sağlıyor.
Kaynak: http://www.gilaburu.com.tr/sayfa/gilaburu-nedir-faydalari-nelerdir

Yorumlar