Özkan ALTUN: "Bünyan'ın kültürel değerlerini ortaya koymak için her türlü gayreti ve özveriyi gösteriyoruz."












Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun, Erciyes Üniversitesi'nde görev yapan Akademisyenler ve Bünyan üzerine çalışan Araştırmacı Yazarlar ile Karakaya ve Yağburbey mahallerinde incelemelerde bulundu.

Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun yaptığı değerlendirmede,"Karakaya ve Yağburbey mahallelerimizde Erciyes Üniversitesi'nde görev yapan kıymetli Bilim İnsanlarımız Prof.Dr. Atabey Kılıç, Doç.Dr.Kudret Altun, Araştırmacı Yazar Mehmet Gönen ve Seyit Burhannetin Akbaş ile mahallemizin ileri gelenleriyle birlikte bir dizi incelemede bulunduk. Seyit Halil Devletli Türbesi başta olmak üzere bölgede yer alan doğal, tarihi ve kültürel mirasın korunması,yaşatılması ve tanıtılması adına yapılabilecek projeler üzerine görüş alışverişinde bulunduk. İnşallah Sultanhan, Karatayhan, Konak,Ulu cami, Elbaşı Mektebi,Kayabaşı,Hamam, Seyit Halil Devletli Türbesi, Bünyan Halısı gibi değerlerimizi bir bütün olarak ele alarak turizme kazandıracak yeni projeleri hep birlikte hayata geçireceğiz" dedi.

Başkan Altun ve misafirlerine eşlik eden mahalle muhtarı ve mahallenin ileri gelenleri ise gösterdikleri ilgi için Başkan Altun'a teşekkür ettiler.

Yorumlar