Bünyan'a 2500 kişilik Cezaevi

Gazeteci yazar Veli Altınkaya, Kayseri Akın Günlük Gazetesinde Bünyanlılar için önemli bir haberi kendi köşesinde ele aldı. Milletvekili Sadık Yakut ile yaptığı telefon görüşmesi ile elde ettiği bilgileri deperlendiren Gazeteci Yazar Veli Altınkaya, köşesinde şu yorumu yaptı:

Kayseri Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Sadık Yakut’la haftasonu uzun bir telefon görüşmesi yaptık. Yakut ilçelerle ilgili güzel şeyler söyledi...

Mesela Bünyan. Bünyan’a Kayseri’nin en modern cezaevi yapılacakmış. Bin kişilik iki ayrı cezaevi. 240’ar kişilik kadın tarım cezaevi. Yani açık cezaevi. Bu cezaevine hizmet vermek üzere bine yakın görevli.
Yakut “Cezaevini Bakanlık bünyesindeki Vakıf yapacak. Vakfın para sorunu yok. KİK’e de bağlı değil. Proje çalışmaları başladı. İki aya kadar biter ve yıl sonuna kadar temel atarız. l.5 yıl içerisinde de cezaevini tamamlayacağız. Yer tesbiti kısa sürede biter” dedi.
Yakut, nezaket gösterip, çalışmaları tüm milletvekili arkadaşları ile birlikte yürüttüklerini söylüyor.
Yakut, vekil olmadan önce uzun süre savcılık ve Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü’nde daire başkanlığı yaptı. Bakanlıkla ilişkileri iyi. Bu projede belliki emeği çok. Bu projenin tamamlanması ile 60 yıllık Kayseri Cezaevi de kalkar.

Yorumlar