Baro Başkanı Ali Aydın'a Bünyanlılar ücretsiz servis koymayı önerdiler: Baro Başkanının Bünyanlılarla kavgası inatla sürüyor


Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili ve AKP Milletvekili Sadık Yakut’un Bünyan’a yapılacak olan Cezaevi Kompleksi ile ilgili açıklamalarına BARO’dan tepki geldi. “Değil milletvekili, Cumhurbaşkanı da açıklasa son derece yanlış bir proje” diyen BARO Başkanı Ali Aydın, “Proje karşılıklı görüş alışverişi yapılmadan hayata geçiriliyor. Yaklaşık 50 kilometrelik mesafede güvenlik, yol temini, avukatların gidiş- gelişi gibi sıkıntıları nasıl giderilecek doğrusu merak ediyoruz” dedi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili ve AKP Milletvekili Sadık Yakut’un Bünyan’a yapılacak olan 2 bin 540 tutuklu ve hükümlü kapasiteli Cezaevi Kompleksi ile ilgili açıklamalarına BARO’dan tepki geldi. Konu ile ilgili olarak Haber Merkezimize açıklamalarda bulunan BARO Başkanı Ali Aydın, bu tür kararların fikir alışverişi yapılarak alınması gerektiğini vurgulayarak: “Yeni Cezaevi konusunda BARO’ya düşüncesini soran olmadı. Biz cezaevinin taşınacağını ve Bünyan’a yapılacağı yönündeki gelişmeleri basından öğrendik. Bu projeyi değil milletvekili, Cumhurbaşkanı da açıklasa doğru bulmuyoruz. Son derece yanlış bir uygulama olur” dedi.
2 yılda bitirilmesi düşünülen projenin hayata geçirilmesi ile birlikte bazı sıkıntıları da beraberinde getireceğini dile getiren Aydın: “Avukatlar, tutuklu yakınları, mahkûmlar yaklaşık 50 kilometrelik yolu gidip gelecekler. Bu konuda yol güvenliği, yol temini, gidiş- gelişler ayrı bir sorun. Bunun yanında Avukat arkadaşlarımızın da gidiş-gelişleri ayrı bir maddi külfeti beraberinde getirecek. Bu konudaki düşüncelerimizi önümüzdeki günlerde detaylı olarak açıklayacağız. Keşke konunun tüm muhataplarıyla görüş alışverişinde bulunulsaydı” şeklinde konuştu.

Tarih : 16.11.2009 14:13:33 Okunma : 346 Kaynak: Kayseri Haber Gazetesi


Yorumlar
--------------------------------------------------------------------------------

Tuncay KORKMAZ 18.11.2009 13:22:04 tarihinde demiş ki :
Bu tür yatırımlar şuanki duruma göre değil 20-30 yıl (belkide daha fazla)ön görülerek planlanıyor olması lazım. Gesi,İncesu vea çevre ilçeler merkeze çok yakın mesafede ve bu süreçte ilçelerimizin çoğu kayseri ile birleşeçek görünüyor. Bu açıdan bakıldığında Bünyan en doğru ilçe olmaktadır. Sayın Baro Başkanının 50 Km mesafeye nazari dikkate alarak yapmış olduğu yoruma bir Bünyanlı olarak üzüldüm.Bünyanın köylerinde eğitim meşalesini yakmak için yollara düşen öğretmenlerimiz aynı mantıkla hareket etselerdi Kayseriden dışarıya çıkmazlardı. Her sabah onbinlerce veli/öğrenci Kayseri ye gider- gelirlerdi. Öğretmenler,diğer kamu çalışanları nasıl Kayseri den ilçelere gidebiliyorlarsa avukatlarda aynı şekilde gidebilirler.

--------------------------------------------------------------------------------
Bekir Bozkurt 18.11.2009 12:40:18 tarihinde demiş ki :
Sayın Baro Başkanına benimde bir önerim var.Bünyana yapılacak ceza evine yardımcı olursa Bünyanlılar olarak ücretsiz sevis koymayı vaat ediyoruz.Bu işin şakası ama Bir baro başkanının bu kadar basıt düşünmesi üzücü.Şimdiden trafiği felç olan bir şehirin üzerine birde cezaevi trafiğinin eklendiğini düşünmek bile istemiyorum.Kayseri merkezi yaşanmaz hale gelince Baro başkanımızı bünyanda ikamet etmeye tüm Bünyanlılar olarak davet ediyoruz.Saygılarımla.

--------------------------------------------------------------------------------
nuray kirpi 18.11.2009 12:28:40 tarihinde demiş ki :
Şener Serim çok doğru yazmış. Tüm Bünyan Dostları Grubunun düşüncelerine katılıyorum.

--------------------------------------------------------------------------------
Feray Özcan 18.11.2009 12:06:33 tarihinde demiş ki :
Sayın Baro Başkanının beyanını zamansız ve talihsiz buluyor, aşağıda görüşlerini belirten, Bünyan Dostları , Şener Serim, M.Refik Bıçakçı ve Cafer Algül'e katılıyorum.

--------------------------------------------------------------------------------
Osman ÇELİK 18.11.2009 09:37:43 tarihinde demiş ki :
Bünyana yapılması düşünülen cezaevi projesini sonuna kadar destekleyenlerden biriyim. Bünyan bir köşeye atılmış atıl vaziyette kalmış bir ilçe. Çevre yolunuda Bünyandan alınca iyice köreldi. Bir sürü gencimiz ne yazıkki iş için Kayseriye geliyorlar. bırakın bir yatırım planlanmış taş koyma çalışmayın ve bencilde düşünmeyin gerçekleşsin. Bünyanda yaşayanlarda insan, onlarında işe güce ihtiyacı var. bir kaç insan gelip gitmekte zorlanacak diye bir sürü insanın geleceği ile oynamaya çalışmayın. Bu projeyi gerçekleştirmek için çalışan ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Allah yardımcınız olsun,

--------------------------------------------------------------------------------
ÖNDER 18.11.2009 09:16:22 tarihinde demiş ki :
KARDEŞİM BÜNYANA AKP BÜGÜNE KADAR NE YAPTI BIRAKINDA Bİ CEZAEVİDE BÜNYANA YAPILSIN TEŞEKÜRLER ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN

--------------------------------------------------------------------------------
İsmail Buğra Baybora 17.11.2009 16:35:15 tarihinde demiş ki :
Sayın Yakut birde yeni adliye sarayının ne zaman yapılacağını açıklasaydı keşke. adliyenin durumu geçtiğimiz ay sonu açılan üçüncü (!) ek binayla tam anlamıyla içler acısıdır. yetersiz fiziki ortamda adalet dağıtılması mümkün değildir. kayserinin öncelikli ihtiyacı adına yakışır bir adliye sarayıdır. ancak milletvekillerimizin şu aralar açılım olayıyla meşgul oldukları düşünülürse bi müddet daha bekleyeceğiz gibi görünüyor bu adliye sarayı işini. acaba şehrin ortasındaki bu araziye adliye sarayı yapıp caanım yeri heba etmekmi istemiyor birileri diye düşünesi geliyor insanın...

--------------------------------------------------------------------------------
Cafer Algül 17.11.2009 16:04:05 tarihinde demiş ki :
İstanbul,Ankara,İzmir gibi büyük şehirlerde 50 km lik mesafeler uzun değildir. Kayseri de hızla büyüyen bir şehir olduğu için bu gün uzak gibi görülen bu mesafe nin hiçte uzun olmadığı görülür. Uzun vadeli planlar yapılması istenen ülkemizde bir baro başkanının bu kadar günlük düşünmesi doğru değil. Gesi veya buna benzer yakın yerler,bu günden belli oluyorki on yıl içinde de büyüyen metropolin içinde kalıverecek. Bu sefer yine başka yerler aranacak. Çevre ilçelerin kalkınmasını istiyorsak,bu gibi tesislerin buralara yapılmasını yadırgamamalıyız. Bir başka yatırım da başka ilçemize yapılır. Her tesisi il merkezine doldurup karmaşanın içinde boğulmayalım.

--------------------------------------------------------------------------------
mehmet refik bıçakçı 17.11.2009 15:37:40 tarihinde demiş ki :
Şener Beyin söylediği gibi benimde isteğim, arzum, enkısa zamanda Bünyanın kayseri hinterlandına katılması, sayın baro başkanı neden bu açıklamayı 2,5 ay sonra yapıyorsun. yıllardır yatırım görmeyen, çevre yolu iptal edilen, sümerbankı kapanan, halıcığı biten Bünyana yapılacak cezaavi için mutlaka Devlet büyüklerinin bir bildiği vardır. sayın baro başkanı başka seylere muhalefet edin. yoksa yu yatırım Bünyandan giderse Kayseriyede yar olmaz..

--------------------------------------------------------------------------------
zz 17.11.2009 14:01:12 tarihinde demiş ki :
Yapılacak cezaevinin tabiki Bünyan'a getireceği ve götüreceği şeyler olacaktır. Buna rağmen Bünyan'ın halıcılıktan sonra ölen geleceğinin tekrardan yaşatılması için bu projenin veya buna benzer büyük projelerin bünyanda hayata geçirilmesi gerekiyor. Bu perspektifte projenin yapılmasına taraftarım. Sayın baro başkanı AYDIN'ın tereddütlerine gelince. 50 km.lik yol, Yol güvenliği, Yol temini, avukat ve tutuklu ailelerin geliş/gidişi olarak bir sorun çıkmaz. Çünkü; 25 yıldır ben bu yolu kullanıyorum yaz/kış yol her zaman açık. özel aracınız varsa yarım saatlik mesafe. Özel aracınız yok ise Her gün Bünyan belediyesi ve özel şahıslara ait midibuslar ile yarım saatte bir ulaşım imkanı. (İhtiyaç olursa Bünyan belediyesinin ve özel teşebbüslerin bu seferleri artıracak kapasitesi var.) daha ne olsun....... Not: Bu konulardan nemalanacak bir kişi değilim. Bünyan'dan evli biri olarak görüşümü bildirdim.

--------------------------------------------------------------------------------
Şener Serim 16.11.2009 15:31:35 tarihinde demiş ki :
1-Bünyan a cezaevi yapılacağı basında 5-6-7-8 EYLÜL 2009 tarihlerinde açıklanmış. Baro Başkanı ya basını takip etmiyor ya da 2,5 ay neyi bekledi Bu açıklamasını yapmak için... 2-Bünyan a cezaevinden önce KAYSERİ ADLİYE SARAYININ yapımının bir an önce yapılmasını takip etse daha iyi olmaz mı? Ordaki Avukatlara verilecek odayı bile 2-3 metrekare büyütemeyen Baro Başkanı Bünyan Cezaevini niye gündeme getiriyor. 3-Kayserinin 20-30 yılını planlayan Başkanımız Özhaseki konuyu mutlaka biliyordur...Bünyan ın hinterlanta girmesi en fazla 5-10 yıl sürecek.. 4-Bünyan yerine düşündükleri başka bir yer var mı? Mesela Cumhuriyet Meydanına çok yakın olan eski Ahmet Paşa İlköğretim OKulunun yerine mi yapalım? Veya Avukatların kolay gidip gelmesi için hemen temeli atılamayan yeni adliyenin bitişiğine mi yapalım...:) 5-Pişmiş aşa (gerçi belli de değil ama ) Baro Başkanı su mu katıyor? Birileri mi kattırıyor? 6-İlk defa Bünyan büyük bir devlet yatırımı alacak ve bünyanın tarihi değişecek diye TÜM BÜNYANLILAR MHP-AKPARTİ ODA BAŞKANLARI HEM FİKİR...Bu birlikteliğimi bozmaya çalışıyorlar... 7-Büyükşehirlere bir baksınlar yeni cezaevleri nerelere yapılıyor... Baro başkanının muhatabı ben değilim ama...Bir Bünyanlı olarak da sivil tepkimi sizlerle paylaşmak istiyorum.... Bunun yanında Bünyanı yönetenlerde ne der bilmem...

Yorumlar