Cezaevi İçin Emeği Geçenlere Teşekkür Plaket Verildi



Bünyan Belediyesi İlçeye yapılması planlanan Bölge Cezaevi için emeği geçenlere plaket verdi.
Bünyan Belediyesi, Adalet Bakanlığı tarafından İlçeye yapılması planlanan 3100 kişilik Bölge Cezaevi arsasına ek bağış yapan veya takasa giren 16 kişiye teşekkür plaketlerini düzenlenen törenle verdi.
Bünyan Belediyesi Düğün Salonunda yemekli olarak gerçekleştirilen toplantıya İlçe Kaymakamı Hakan Kılınçkaya, Belediye Başkanı Mehmet Özmen, İlçe Müftüsü Yusuf Uzun, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Turgut, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mahmut Karaağaç, siyasi parti ve oda başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleri ile muhtarların yanısıra hayırsever vatandaşlar katıldı.
Bünyan Belediye Başkanı Mehmet Özmen ,toplantıda yaptığı konuşmada Karataşlık Mevkiine yapılacak cezaevine hazine olarak ayrılan arsanın 250 bin m2 olduğunu ,hayırsever vatandaşlarında takas veya bağış yoluyla cezaevi arsasına aynı miktarda katkı sağladıklarını söyledi.Özmen ,”1 ay içerisinde jeoloji etüt projesi bitecek . 900 kişinin çalışacağı cezaevi Bünyan’a büyük katkı sağlayacak. İlçe geçmişte çok fazla ihmal edildi.Şimdi güzel günler görmeye başladı.Bakanlık verilen dilekçeyi Pazartesi günü itibariyle onayladı. Eylül ayından beri verilen çabaları en son kesinleşti diye Bakanımız Taner Yıldız açıklamıştı. Tarihi bir gündeyiz. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum “dedi.
Bünyan ilçe Kaymakamı Hakan Kılınçkaya da konuşmasında ,“ilçe geçmişte kalkınmayı sağlayan halı yönünden çok geriledi. Bazıları ilçeye karşı çıktı ama çok zor şartlarda bu proje onaylandı. Bir yeri kalkındıran ekonomidir . Herkes parti gözetmeksizin el ele destek verdi.En son bu aşamaya gelindi.Emeği geçenler çok sağolsun “ dedi.
Konuşmaların ardından cezaevi arsasına toplam 250 bin m2 arsa takası veya bağış yapan 16 hayırsevere plaketleri protokol mensupları tarafından verildi.
Kaynak: www.bunyan.bel.tr

Yorumlar