Bünyan Belediyesi "Bizimle bir yıl" toplantısında birinci yılı değerlendirdi


MHP Bünyan ilçe teşkilatında düzenlenen “Bizimle 1 yıl” Adlı toplantıya MHP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Mustafa Eraslan, İl Başkanı Süleyman Korkmaz, belediye ve il genel meclisi üyeleri ile partililer ve vatandaşlar katıldı.
Toplantıda Bünyan’a bir yıl içerisinde yapılan çalışmalar slayt eşliğinde anlatıldı.
Daha sonra kürsüye gelen MHP Bünyan İlçe Başkanı Kadir Yalçın Bünyan’a bir yıl içerisinde yapılan hizmetlerin göz doldurduğunu söyleyerek belediye başkanı Mehmet Özmen’e teşekkür etti. Yalçın ayrıca MHP Bünyan ilçe teşkilatının çalışmalarından bahsetti.

Bünyan Belediye başkanı Mehmet Özmen’de, bir yılın değerlendirmesini yaptı ve ilçeye yapılan hizmetleri anlattı.
Bir çok yeni projeleri olduğunu da kaydeden Özmen, “Biz son beş yılın tam on katı iş yaptık. 50 bin metrekare yol yaptık. Yaptığımız yolların tamamında alt yapı problemi olan yerlerde kanalizasyon yeniledik ve 16 kilometre kanalizasyon yaptık. Bunları ne zorluklarla yaptık bilenler bilir. Ama Biz yılmadık, yakılmadık yaptık. 2010 yılında da geçen yılın iki katını yapmayı hedefliyoruz” dedi.

MHP İl Başkanı Süleyman Korkmaz’da, konuşmasında Bünyan belediye başkanı Mehmet Özmen’e ilçeye yaptığı  çalışmalarından ötürü teşekkür etti. Daha sonra AKP’li belediye başkanlarını eleştiren Korkmaz “İki gündür bekliyoruz AKP’li belediye başkanları birinci yıllarını değerlendiremediler. Eğer onlar bir yılda yaptıklarını anlatmazlarsa biz ne vaat ettiklerini kamuoyuna anlatacağız” dedi.
MHP Merkez Yürütme Kurulu üyesi Mustafa Eraslan’da, AKP hükümetinin icraatlarını eleştirdi. Özellikle ekonomi üzerinde duran Eraslan işsizliğin geldiği boyuta da dikkat çekti.
Eraslan, “Bu arkadaşlar 8 yıldır iktidarlar. Sekiz yıldır ülkeyi yönetiyorlar. 80 yıllık cumhuriyet tarihindeki iç ve dış borcumuz 148 milyar dolar dan iki kat artırarak 295 milyar dolara çıkarmışlar. Ben iktidar partili arkadaşlara sesleniyorum. Çıksınlar bu rakamı nerden buldun desinler ve bunu tartışalım. Bu hükümet özelleştirmeden 30 milyar dolar gelir elde etti. O da çar-çur edildi. Bunlar geldiğinde ülkenin işsizliği yaklaşık yüzde 10’lardaydı. Bugün yüzde 14’lere ulaştı. Gayri resmi rakamlara göre yüzde 20’lere kadar çıktı” diye konuştu.
            Ülke sorunlarına daha duyarlı olunması gerektiğini vurgulayan Eraslan sözlerini şöyle sürdürdü.
“Bu kardeşlerimizin yaptığı hiç bir şey yok. Seçimler yaklaşırken bir mağduriyeti oynuyorlar. 2002 seçimlerinde başörtüsü dediler ve geldiler, MHP gel bunu çözelim dedi; ama bunlar çözmediler. Bu hükümet ülkenin kanayan yarasını unutup kendi kişisel çıkarları uğruna ülkeyi yönetmeye kalktı. Şimdi gelinen noktada Ülkenin durumu içler acısıdır. Ülkede işsizlik müthiş, haksızlık müthiş, dış ülkeler arasında onurumuz ciddi anlamda zedelendi. Ne yapmak lazım, ülke siyasetine daha duyarlı olmamız lazım. Onun için çok çalışıp MHP’yi tek başına iktidara getireceğiz.”

Yorumlar