Bünyan'a Fransadan Çarşı Projesi...

Kayseri'nin Bünyan ilçe belediyesi, istihdamın sağlanması ve ilçe halkına yaşanabilir ortam oluşturması adına projeler üretiyor. Bünyan Belediye Başkanı Mehmet Özmen, Fransa'dan yaşayan Bünyanlı 2 mimar desteği ile hazırlanan çarşı projesinin ilk etabının bu yıl itibariyle başlayacağını söyledi.
Bünyan Belediye Başkanı Mehmet Özmen, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, göreve geldiği günden itibaren ilçede çalışmalara hız verildiğini, istihdamın sağlanması için projeler ürettiklerini ve bunların bir bölümünün hayata geçirildiğini belirtti.
6 milyon Dolara maal olacak çarşı projesi hakkında konuşan Özmen, "Çarşı bölgesi, yaşanabilir, otoparkları olan çok rahat alış veriş yapılabilen bir alan olacak. Gençlere, çocuklara yönelik oyun alanları eğlence mekanlarının yer aldığı alanda, kendisini ifade edeceği farklı sektörleri bir arada tutabileceğimiz çok güzel bir çarşı projesi yapıldı. Bu çarşı prosesinde şu an Fransa'da yaşayan 2 Bünyanlı hemşerimizin mimari desteği çok önemliydi. Biz isteklerimizi kendilerini bildirdik ve bu isteklerimiz elektronik ortamda devamlı gitti geldi ve ortaya şahane bir proje çıktı. 3 etaplı bir projenin ilk etabını bu yıl başlatacağız. Eski çarşımızın yerine içerisinde 128 dükkanı olan sinema, düğün salonu, otoparkı bulunan yeni bir yol bağlantısıyla güzel bir çarşı olacak" diye konuştu.

Yorumlar