Bünyan'da bu yıl 2.'si düzenlenen 'Bünyan Buluşması Gilaboru ve Halı Festivali' devam ediyor

Bünyan'da bu yıl 2.'si düzenlenen 'Bünyan Buluşması Gilaboru ve Halı Festivali' devam ediyor.
27 - 31 temmuz tarihleri arasında düzenlenen etkinliğin programında açık hava sinema gösterileri, yöresel sanatçı konserleri, şiirler, havai fişek gösterileri ve çok sayıda özel etkinlik bulunuyor. Bayramlı Mahallesi, Köprübaşı Çayırı'nda yapılan etkinliğe Bünyan halkı tarafından büyük ilgi gösteriliyor.
Bünyan Belediye Başkanı Mehmet Özmen, yaptığı açıklamada, festivalin bu yıl daha görkemli şekilde kutlayacaklarını söyledi. Özmen, "Bünyan sinema günlerinin ardından yarın festivalimiz başlıyor. Bu festivalde birlik ve beraberliğimizi pekiştirecek muhteşem bir programımız var. Sema ve semahı birbirine kavuşturan gösteri ile havai fişek gösterilerimiz yer alacak. Bünyan'da özel halı standı kurularak Türkiye'de hiçbir yerde bulamayacağınız, Bünyan halısını en uygun şekilde isteyen alabilecek. Ayrıca katılımcılara gilaboru ikramımız olacak" dedi.
"FESTİVALE KATILANLARA ALABALIK İKRAMI"
Gerçekleştirilecek festivale alabalık ikramının yapılacağını kaydeden Özmen, "Pınarbaşı'ndaki kaynaktan çıkan buz gibi suda yetişen alabalığımız rengarenk ve sapsarı rengi ile çok özel bir balık çeşididir . Festivale gelen herkese balık ikramında bulunacağız" diye konuştu.
"ALPARSLAN TÜRKEŞ CADDESİNİ AÇIYORUZ"
Festival öncesi açılışlar yapılacağını belirten Özmen, "Yıl içerisinde gerçekleştirdiğimiz projeler ve yol yapım çalışmalarının tamamlanmasının ardından sembolik açılış gerçekleştireceğiz. Alparslan Türkeş caddesi, bin kişilik sosyal tesis, 84 bin metrekare yapımı tamamlanan ve Ramazan ayı sonunda toplam 110 bin metrekare kilitli parkenin ve Pınarbaşı mesire alanında 1,5 milyon muamman bedelli tesisin açılış törenini gerçekleştireceğiz. Öte yandan yapımı tamamlanan parklar da toplu açılış töreni ile halkımıza kazandıracağız. Bu açılışa tüm halkımızı davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.
"BEYPAZARI MODELİ İLE BÜNYAN ÇOK DAHA FARKLI OLACAK"
Beypazarı modelini Bünyan'da uygulayarak en kısa sürede ilçenin çehresinin değişeceğini vurgulayan Özmen, "2011 yılından itibaren 25 milyon TL'ye mal olması beklenen projelerimizi hayata geçirmesi hedefliyoruz. Beypazarı modeli ile ilçemizin çehresi tamamen değişecek. Şuana kadar hedeflediğimiz projelerimizin çoğunu yılın ortasında olmamıza rağmen tamamladık" dedi.

Yorumlar