CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Bünyan ziyareti

 Bünyan ilçesinde 

Bünyan Özel Eylül Sevim Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezini 

gezen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, burada zihinsel engelli çocukların aileleri ile görüştü. Görüşme sonrasında gazetecilerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ın Adıyaman daki mitingde yaptığı "Kendi liderlerine ihanet edenler, başka ihanetlerin mağduru olur" şeklindeki açıklamanın sormaları üzerine, "Sayın Başbakan bu bilgiyi neye dayanarak söylüyor? Bunu açıkça söylerse sevinirim. İhanet bizim kitabımızda yoktur. İhanetin ne olduğunu öğrenmek istiyorsa kendisine baksın." diye konuştu
Kılıçdaroğlu, Bünyan ilçesinde esnaf ziyareti de yaptı ve vatandaşa hitap etti.
Partisinin, Başbakan Erdoğan ın önce ezberini, sonra kimyasını bozduğunu ileri süren Kılıçdaroğlu, “Şimdi de ağzı bozuldu. Efendi davrandık diye bizi hafife almasın” dedi.
Başbakan Erdoğan ın seçilmeden önce dokunulmazlıkları kaldırma sözü verdiğini, çıktığı televizyon programlarında bunu söylediğini, ancak sözünü tutmadığını savunan Kılıçdaroğlu, Dokunulmazlıkları kaldıracağım, diye söz verdi. Sözünü tutmadı. Yiğit adamsan, verdiğin sözün arkasında dur. Senin ses kaydını çıkaracağım. Onun yalanlarını yakasına yapıştırmazsam, bana da Kemal Kılıçdaroğlu demesinler diye konuştu.
Hiç kimsenin CHP yi verdiği sözleri tutmamak ya da yalan söylemekle suçlayamayacağını belirten Kılıçdaroğlu, Sen kim oluyorsun da bize yalancı diyorsun. Bizim yalan bir tek cümlemizi bile söyleyemez, ama biz senin yalanlarından ansiklopedi yazarız ifadelerini kullandı.
Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
Kalkmış bizi ihanetle suçluyor. Sen kimsin bizi ihanetle suçluyorsun? Bizim kitabımızda ihanet yoktur. İhaneti merak ediyorsan, git Erbakan a sor bakalım, ihaneti. Erbakan sana cevap versin
Babasının kendisine, Sen doğru dur, eğri belasını bulur sözünden ayrılmamasını vasiyet ettiğini anlatan Kılıçdaroğlu, Biz eğri nedir, bilmeyiz. O eğri duruyor, halkın oylarıyla belasını bulacak dedi.
Başbakan Erdoğan ın, 12 Eylül mağdurlarını istismar ettiğini öne süren Kılıçdaroğlu, Siz, bir tane AKP linin 12 Eylülde işten atıldığını, işkence gördüğünü, gördünüz mü? Ülkücüler, solcular hapis yattı. Bedel Ödemiş insanların acılarını istismar ediyor. Sen kim oluyorsun? Sen, Kenan Evren in yetiştirmesisin. Önce ona bak diye konuştu.
Vatandaşlardan, 12 Eylül de yapılacak referandumda hayır oyu vermelerini isteyen Kılıçdaroğlu, oy pusulalarında evet in beyaz, hayır ın ise kahverengi olduğunu hatırlattı.
Kılıçdaroğlu, Bünyanlılara, Hayır, kahverengi. Kahvenin bizim için önemi var. Bunlara bir kahve içirin ki, 40 yıl unutamasınlar. Oyunuz, kahverengi olsun diye seslendi.

Yorumlar