Prof.Dr.Yusuf Halaçoğlu, Yörük Türkmen Vakfı Kayseri Şubesinde...



Ünlü Tarihçi ve Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Dadaloğlu Şenliklerine katılmak amacıyla Kayseri'ye geldi.
Yörtürk Vakfı Kayseri Şubesi'nde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Halaçoğlu, "Türkiye'de gittikçe artan bir ayrımcılık ve bölünme yaşanmakta. Türkiye'de birlik ve beraberliğin sağlanmasından Yörtürk gibi sivil toplum örgütlerinin çok büyük bir önemi vardır. Kitabım 3 ay gibi kısa bir sürede tamamen bitti. İnşallah yeniden basılacak. İlginç olan hazırlanan siteye IP olarak 875 bin kişi girdi, aynı IP'yi kullananları saymıyorum. Sadece ABD değil dünyanın her tarafından siteye girip kendi geçmişleriyle karşılaşan insanlar var. Ticaret odamızın önderliğinde sadece Kayseri aşiretlerini bir kitap haline getiriyorum. Ticaret odamızın yayını olarak çıkacak. İnsanlar kendilerini tanıdıkça adetlerini ve kültürlerini yaşatırlar. Kendi benliğini kaybetmek kültürünü kaybetmekle başlar. Yörük dediğimiz Türkmen dediğimiz zaman Türkiye'de herkes farklı farklı gruplarmış gibi anlıyor" dedi.
Açılım kelimesinin bile hoş olmayan bir kelime olduğunu savunan Halaçoğlu, "Birilerine hak vermemişseniz, dağa çıkmasını meşru kabul etmeniz gerekir. Acaba hak mı verilmedi yoksa Türkiye'de bütün insanlar mı bazı haklardan mahrum. Demokrasi dediğimiz şey belli gruplara verilen özgürlükler değildir" dedi.
Konuşmanın ardından Yörtürk Vakfı Kayseri Şubesi yetkilileri ve Kayseri Ticaret Odası Başkanı Hasan Ali Kilci'nin de katıldığı törenle Cumhuriyet Meydanı'na çelenk bırakıldı.

Yorumlar