Bünyan Belediye Başkanı Mehmet Özmen gözaltına alındı

Bünyan''ın MHPli Belediye Başkanı Mehmet Özmen, Kayseri Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi ekiplerince 15 kişiyle birlikte gözaltına alındı.
Belediyenin yaptığı ihalelere fesat karıştırıldığı iddiası çerçevesinde gözaltına alınan Özmen ve beraberindeki 15 kişi Kayseri Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar şubesinde sorguya alındı.
İhale yolsuzluğu iddialarıyla ilgili olarak İçişleri Bakanlığı''nca bir ay önce başlatılan ve mülkiye müfettişi tarafından yapılan soruşturma sonucu Belediye Başkanı Özmen hakkında soruşturma izni verilmediği öğrenilirken bu duruma rağmen gözaltı olayının yaşanması ilginç iddiaları de beraberinde getirdi.
Başkan Mehmet Özmen’in yanısıra Kemal A, Abdullah P,, Hasan Burhanettin O, Salih S, Mustafa D, Raziye Y, Saydam D, Lütfi D, Battal K, Teoman D.’nin de aralarında bulunduğu kişilerin sorgusu sürüyor.
Cumhuriyet Savcısının talimatıyla Kayseri Emniyet Müdürlüğü''nün yürüttüğü operasyon kapsamında belediyeden ihale alan Niğdeli bir şirketin yöneticilerinin  de gözaltına alınan kişiler arasında bulunduğu belirtiliyor.

KORKMAZ: SİYASİ LİNÇ VE
SİNDİRME OPERASYONU GİBİ
Konuyla ilgili gelişmeleri kayserihaber.com.tr için değerlendiren Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Süleyman Korkmaz, İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin 3 kez incelemesinden geçen ve soruşturma izni verilmesine gerek görülmeyen konular hakkında bu denli bir operasyon yapılmasının manidar olduğunu belirterek şunları söyledi:
“bu olay bizde siyasi linç ve sindirme operasyonu yapıldığı izlenimini veriyor. Mehmet Özmen nihayetinde bir belediye başkanı, çağırsanız gelir. Sabahın 6:30’unda evinden gözaltına alınması tedirgin edici.
Niğde’den oldukça uygun fiyatla ve 18 ay vade ile parke alımı yaptıkları için daha önce bakanlı tarafından soruşturulduğunu biliyorum. Şimdi yine aynı konu.
Sabahın 06:30’unda gözaltına alınan belediye başkanımız gözaltına iken sigarasını, saatini alıp kemerini bile çıkarmışlar.
Şehrin valisinin, başsavcısının gözaltından haberi yok. Bünyan Cumhuriyet Savcısının talimatı diyorlar. Suçluysa elbette cezasını çeksin. Belediye başkanına adeta terörist muamelesi yaparak gözaltına almak doğru değil. Bu durum şehirdeki huzuru bozar.
Gelişmeleri yakından takip ediyoruz”
Kaynak: Kayseri Haber

Yorumlar

  1. mehmet özmene terörrist muamelesi yapıldı diyosunuz
    bi sürü general tutuklandı aynı şekilde bunlarada terörist muamelesi yapıldı

    vatandaşa ne muamelesi yapılıyo allah bilir
    tc kanunlarını bilmiyosanız okuyun

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Lütfen görüş ve düşüncelerinizi buraya yazınız.