BÜNYAN’DA GÖMLEK ÇIKTI MI ÇIKMADI MI?

Bünyan’daki Saadet Partisi il yöneticilerinin Milli Görüş gömleğini çıkarıp çıkarmadıklarına ilişkin tartışma bitmedi.

Her şey Adalet ve Kalkınma Partisinin hafta sonu Bünyan’da yaptığı Danışma Meclisi toplantısıyla başladı. Toplantıda Saadet partisi ilçe yönetiminin tamamen Adalet ve Kalkınma Partisine geçtiği belirtilmiş ve bu kişilere rozet takılmıştı.
Saadet Partisi İl Başkanı Mahmut Arıkan’ın parti yönetiminin tamamen değil, sadece 4 kişinin istifa ettiğini açıklamasının ardından Bünyan’da işler karıştı. Adalet ve Kalkınma Partisine geçen Saadet Partisinin eski ilçe başkanı Özcan Şenyüz Erciyes TV’de yaptığı açıklamada ilçe yönetiminin 12 kişilik asıl üyelerinden 8’inin istifa ettiğini öne sürdü. Saadet Partisi İl Başkanı Mahmut Arıkan ise istifa ettikleri dile getirilenlerle birlikte basın toplantısı yapacağını belirtmişti. İl Başkanı Arıkan Bünyan’a gitti ve istifa ettikleri öne sürülen partililerle basın karşısına çıktı.   

“ AK Parti teşkilatları ucuz tiyatrolar sahneye koymaya başlamıştır” diyen Arıkan, “Saadet Partisi Bünyan İlçe Teşkilatının Tamamının AK Parti ye iltihak ettiğini iddia ederek Çocuklar gibi şen bir edayla tören yapmışlardır” dedi ve şöyle konuştu:

        “Peki işin aslı nedir? Bünyan İlçe teşkilatımızdan 5 arkadaşımız artık aktif siyaseti bırakacaklarını söyleyerek parti görevlerinden ve üyeliklerinden istifa etmek istediklerini bize bildirmişlerdir. Biz de kendileriyle görüştükten sonra teşkilatımızda görevde kaldıkları süre içerisinde partimize yapmış oldukları hizmetlerden dolayı teşekkürlerimizi ifade ettik ve helalleşerek ayrıldık. Bu arada İstifa eden 5 arkadaşımızdan biri istifasını geri almış ve bizimle beraber çalışmaya devam etmektedir. Dün akşamdan bu tarafa 6 arkadaşımız için düzmece istifa dilekçeleri düzenlenmiş ve çaldıkları minareye kılıf bulma gayretine girmişlerdir. Ancak bu sabah elimize ulaşan 6 istifa dilekçesinin altında imzası bulunan 5 arkadaşımız bugün aramızda bulunmaktadır. 5 kişinin Saadet Partisinden ayrılarak partilerine katılmasıyla bayram çocukları gibi sevinen ve bunu bütün teşkilatın tamamıymış gibi basına yansıtan AK Parti Kayseri İl teşkilatına ve İl Başkanına buradan sesleniyorum.

Şayet bu yanıltmayı Bünyan İlçe Teşkilatı, İl Başkanından habersiz yapmışlarsa, derhal o teşkilatın istifasını istemesi bu süreç sonunda yapılabilecek en erdemli hareket olacaktır. Yok, eğer İl başkanı da bu durumdan haberdar olarak bu programı gerçekleştirmiş ise en azından kamuoyundan bir özür dilemesi nezaket gereğidir. Aksi takdirde AKP Kayseri İl Teşkilatının bundan sonra yapacağı bütün faaliyetlerin yalan ve aldatmacadan ibaret olacağı tescillenmiş olacaktır.”

         Saadet Partisi İl Başkanı Mahmut Arıkan’ın açıklamasında da belirttiği gibi daha önce istifalarını veren 4 kişiden sonra 6 kişinin daha istifa dilekçesi ortaya çıktı. İstifa dilekçeleri yer alan Mehmet Taşçı, Mustafa Rüzgar, Mücahit Karakömür ve Rıfat Özgür Arıkan’ın basın toplantısına katıldı. Ahmet Şenburç’un istifa ettiği; Refik Polat’ın ise partisinde kalacağı belirtildi. Ancak söz konusu isimlerin istifa metnine nasıl imza attıkları anlaşılamadı.  
Kayseri Akın Günlük

Yorumlar