BÜNYAN DOSTLARI GRUBU DERNEĞİ 6.Cumhuriyet Doğa Yürüyüşü 25 Ekim Pazar günü

BÜNYAN DOSTLARI GRUBU DERNEĞİ
6.Cumhuriyet Doğa Yürüyüşü
PROGRAM

24.10.2015 Cumartesi
09.00 - Cumartesi günü saat 07.00 den itibaren şehir dışından gelecek misafirlerimizin karşılanması, çevre gezisi, öğleden sonra ve akşam kadar kamp alanına ulaştırılması.
Kamp alanımız Bünyan Mersinönü mevkiinde Saray Alabalık Çiftliğinde olacak ve yürüyüşümüz kamp alanından başlayacaktır.
25.10.2015 Pazar
08.15- Bünyan -Mersinönü mevkiinden yaklaşık 14 km sürecek parkur başlangıcında, KAMPA KATILMAYIP YÜRÜYÜŞE KATILMAK İSTEYENLERLE buluşma:
6.sini yaptığımız bu yürüyüş parkuru bu sene 5-6 km daha uzamış olarak ikinci defa yürünecektir.İki bölümden oluşan parkurlarımızın her ikiside yürüyüş ve dağcılık literatüründe 2.derece zorluk derecesine sahiptir . Bu şu şekilde tanımlanmaktadır : Yürüyüş eğimi azdır. Toplamda 300 metreyi geçmeyen çıkışlar içerir. Farkı süresidir. 3,5 saati geçmez. HAFİF YÜRÜYÜŞE KATILMIŞ HERKESE ÖNERİLİR.

(Kayseri Valiliğinin 29 Eylül 2014 tarihinde hazırladığı ve tanıtımını yaptığı YÜRÜYÜŞ ROTALARI VE TURİZM KEŞİF REHBERİ kitabındaki 3 Bünyan rotasından 2 sinin birleşimden oluşmuş olan güzergahı, Derneğimizle hazırlayan Rehber Ersin DEMİREL Beye katkılarından dolayı tekrar teşekkür ederiz. )

08.45- Yürüyüş başlangıcı:Sarımsaklı suyu kenarından Bünyan' a doğru,gilaboru,ceviz,elma
ağaçları arasından , sonbahar mevsiminin tadını da çıkararak yürüyüşe başlanacaktır.Akarsuyun sesini duyarak patika yollardan küçük şelaleleri izleyerek kısa süreli dik bir yamaç tırmanışı ile kuşbakışı Bünyan manzarası seyrettikten sonra çay molası verilecektir.
10.30- Tarihi Bünyan Elektrik santrali yakınında çay ve kahvaltı molası verilecektir.(Bünyan Hidroelektrik santrali 1927 yılında kurulan Türkiye’nin ilk hidroelektrik santrali olup halen
faaldir. 90 metre yükseklikten akan BÜNYAN ÇAĞLAYANI
santral sebebiyle borular içinden akmaktadır.)
11.10 - Mola sonrası yürüyüşün başlaması. Kalan yürüyüş mesafesi tahmini olarak 7 km dir.
Yürüyüş güzergahı : Kayabaşı, Aşağı Havuz, Başgöl, Yukarı Havuz, Bent, Karaören, Kemerköprü mevkilerinden Sarımsaklı suyunun kaynağı Pınarbaşı mesire alanına varış.
14.00 - Pınarbaşı mesire alanında yüzme.
Dileyen aynı parkurda yürüyerek geri dönebilir. Dileyen temin edilecek araçlarla dönebilir.

Yanınızda bulunması gereken malzemeler:
Sırt çantası, yağmurluk, yürüyüş ayakkabısı (bilekleri kavrayan tercih edilir), yedek çorap, yedek tişört, mevsim koşullarına bağlı olarak; güneş koruyucu kremi, 0,5 litre su, varsa tozluk, şapka, enerji verici kuru yemiş (fındık, fıstık, badem, incir, kaysı v.b. gibi), özel kullandığınız ilaçlar… Pınarbaşı su kaynağı yaz kış 17 Derece ısıda olan bir su kaynağıdır. Su kaynağında yüzme imkanı vardır. Şort ve havlularınızı getirmeyi ihmal etmeyiniz.
Not: (Bünyan Dostları Grubunun geleneğine göre Ekim-Kasım aylında suya giren katılımcılara SARI KATILIM BELGESİ, Aralık ayında MAVİ, Ocak ayında suya girenlere ise KIRMIZI KATILIM BELGESİ verilir.)

İrtibat :
Cafer Algüll : 537-6093484
Fevzi Börkü : 535-5117756
Kenan Okan Cingil : 542- 435 5677
TC Yavuz İzci : 530 6909006


Yorumlar