Bünyan Kültür Köyü: Bünyan’da yeni bir dönemin kapısı aralandı! / Candan TURHAN









Bünyan Kültür Köyü: Bünyan’da yeni bir dönemin kapısı aralandı!

Bilen bilir, iddialı konuşmayı sevmem. Ama ortada bir iddia varsa da onu sahiplenmek gerekir - hele ki işin ucunda ülkemize, gençlerimize, hayata katkıda bulunmak varsa…

24 Eylül Cumartesi günü Bünyan Bünsa tesislerimizde yaptığımız BÜNYAN KÜLTÜR KÖYÜ TANITIM DAVETİ, son derece başarılı ve keyifli geçti. Bana göre başarısının en önemli ölçütü her yaş, her kesim, her köşe ve her kafadan insanın bu proje vesilesiyle biraraya gelmesi, hemfikir olması, hemdem olması idi…

60 civarında katılımcı saat 16.00 itibarıyla Bünsa bahçesinde toplanmaya başladı. Kayserili üçlünün keman, çello ve gitarla çaldığı klasik müzik ezgileri dinlenirken kavaklarla meyve ağaçlarının altındaki sunum alanına yerleşildi. Katılımcılar arasında Bünyan Belediyesi yetkilileri, Bünsa ve CCT personeli, yöneticileri ve aileleri, sosyal etkinliklerimizden yararlanan lise ve üniversite çağında gençlerimiz, babam Yılmaz Turhan, annem Gönül, ablam Ceylan Berk, kardeşim Cem, İstanbul’dan vakıf yöneticilerimiz arasında yer alan yakın dostlarım, Göreme’den, Develi’den ve Kayseri’den arkadaşlar, yürüyüşçüler ve sporcular, Kayserili mimar ve hocalar, şehir plancılar, Bünyan’dan yakın aile fertlerimiz, AKP ilçe yöneticileri ve Bünyanlı eğitimciler de vardı.

Katılımcıların toplanmasından sonra Bünyan Kültür Köyü fikrinin nerden, nasıl doğduğunu, nasıl geliştiğini, gerçekleşme aşamasına adım adım nasıl geldiğini ayrıntılarıyla anlattım. Projenin (1) imar durumu, (2) vakıf kuruluşu, (3) proje çizimi ayaklarındaki güncel durumu paylaştım. Ardından Bünyan Belediye Başkan Yardımcımız Hüseyin Elma kısaca mikrofona geçerek projemiz hakkındaki beğenisini ve desteğini ifade etti. Babam, bütün bu olayın kaynaklandığı kişi olarak Bünsa ve Bünyan hakkındaki geçmiş hayallerini ve şu andaki duygularını paylaştı.

Daha sonra Emre Arolat Mimarlık tarafından çizilen konsept projemizi, tasarlanan mekanları ve düşünülen fonksiyonları, görseller elverdiğince ve dilim döndüğünce misafirlerimize açıkladım. Konu hakkındaki bilgilendirme kısmı bittiğinde ise yeme içme ve kaynaşma kısmına geçildi… Güneş az bulutlu kuru Bünyan havasında müthiş renklerle batar ve bizi yavaştan keskin bir soğuğa teslim ederken, Kayseri spesyaliteleri içimizi ısıtmaya talip oldu: Kendi mutfağımızda personel hanımlarımızca yapılan arabaşı çorbası, ayaküstü yemesi daha bir tatlı olan içli köfte ve Kayseri’nin en iyilerinden Pastırmacı Fikret’in ürünüyle kömür ateşinde sucuk ekmek.

Ve sonra şenlik ateşimiz devreye girdi! İki insan boyu dizilmiş kuru odunlarımız büyük bir neşeyle uzun uzun yanarken, nihayet iyice ısınan misafirlerimize de ayrı bir neşe geldi. Davetin sonlarında, umduğumuzdan da daha sıcak, daha samimi, daha yapıcı ve keyifli bir gün geçirdiğimizi fark ettik. Bu daveti planlarken hedeflediğimiz gibi Bünyan Kültür Köyü projesiyle uzaktan veya yakından ilgili Bünyanlıları, Kayserilileri, İstanbulluları ve gençlerimizi biraraya getirdik evet, heyecanımızı paylaştık ve gerçekten artırdık! İşin içinde ülkemizin, insanlarımızın yararı olunca nasıl herkesin anlayışla, kabulle, mutlulukla biraraya gelebildiğini gördük. Bir kez daha umutlandık, bir kez daha güçlendik, bir kez daha kararımızı pekiştirdik ve bunun Bünyan için yeni bir dönemin ışıltısı olduğuna kanaat getirdik.

Davetli olup katılamayanları, bu kadar güzel geçeceğini bilsem daha ısrarla davet ederdim; şimdi mecburen nisbet yapmış oluyorum ya en azından gelecek seferler için motivasyon olur… Katılabilenlere ise tekrar teşekkür ederim, her birinizin desteği bizim için çok anlamlı. Projemizin ilerleyen aşamalarında nice davetlerde, kutlamalarda, güzelliklerde tekrar birarada olmak dileğiyle…
Candan TURHAN

Yorumlar