Cennet gibi yapılan parka Şehidimiz Cennet Yiğit'in adı veridli







Bünyan Belediyesi tarafından, yaklaşık 1 milyon TL harcanarak yapımı tamamlanan ve girişimi sırasında Ankara Gölbaşı'ndaki Polis Özel Harekat Merkezi'nin bombalanması sırasında şehit olan Komiser Yardımcısı Cennet Yiğit'in adının yaşatılacağı parkın açılış törenine Dünya Etno Spor Konfederasyonu Başkanı ve Cumhurbaşkanı’nın oğlu Bilal Erdoğan, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Bünyan Kaymakamı Musab Saylan, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, Bünyan ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış töreninde konuşan Dünya Etno Spor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan 15 Temmuz darbe girişimini değerlendirerek “Buraya sadece bir park açılışı için gelmedik buraya şehit ailemize verdiğimiz sözü yerine getirmek için geldik. Bu park İstanbul’dan gelen arkadaşlar için küçük bir iş gibi görüne bilir ancak Bünyan için fevkalade güzel bir iş olmuş. Onun dışında girerken yollarda alt yapı çalışmalarını, yolları gördük bunlarda İnşallah Bünyan’ hayırlı uğurlu olsun. Ben bu vesileyle bizleri buraya davet eden sayın belediye Başkanımız Şinasi Gülcüoğlu’na, şehidimize ve ailesine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise yapılan tesisin Bünyan ölçeğinde bir ilçe için gerçekten göz kamaştırıcı ve güzel bir iş olduğuna vurgu yaparak; “Açılışını yaptığımız bu parka ismi verilen şehit kızımız Cennet Yiğit'in ruhu şad olsun. Şehidimizin adını bu parkta yaşatacak olan Bünyan Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Rabbim 15 Temmuz'da bu vatan için canını veren şehitlerimize rahmet eylesin. Bir daha da böyle acıları ülkemize yaşatmasın” dedi. 

Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu da darbe girişimi ve ilçede yapılan yatırımlara değinerek; Ülkemiz ve demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçen, Şerefli Türk Silahlı Kuvvetleri müessesi içine yuvalanmış namert Fetö'cü teröristlerce 15 Temmuzda ki kalkışmaya karşı Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Liderliğinde millet olarak dimdik durduk. Millet olarak ülkemizde ameliyat yapmak isteyen tüm hainlere, kirli ellere gereken cevabı verdik, vermeye devam ediyoruz. Milletin desteği ve duası oldukça hiç kimse vatanımıza ve milletimize gölge düşüremez. Bu vesileyle Cumhurbaşkanına, Başbakanına, Hükumetine ve meydanlara sahip çıkan tüm darbe savar hemşehrilerimize ve Türk milletine bir kez daha teşekkür ediyorum. Cennet Kızımız başta olmak üzere Hakka yürüyen özel harekâtçılarımıza, asker ve polisimize, devlet adamlarımıza, memleket aşığı vatandaşlarımıza gani gani rahmet diliyorum, ruhları şad mekânları cennet olsun. Bin yıllık tarihimizde olduğu gibi hainlere karşı asla eğilmedik bükülmedik ve bugün İnşallah millet olarak galibiz. Bugün burada Cennet Kokulu Yiğit kızımızın adını yaşatacak bir tesisi onun adını yaşatacak, yeni Yiğitlerin yetişeceği bir tesisi hep birlikte hizmete sunacağız. Burası ilçemiz için bir çok ilki içinde barındırıyor . Demokrasi şehitleri Astsubay Ömer Halisdemir ve Komiser Yardımcısı Cennet Yiğit'in büyük boy posteri ile 15 Temmuz'da şehit düşen 242 şehidin isimlerinin yazılı olduğu pankart bulunuyor. Parkın içinde futbol, basketbol ve voleybol sahası, yürüyüş yolları, kamelyalar, süs havuzları, çocuk oyun alanı, fitness alanı, engelliler için spor alanı bulunuyor. İnşallah bu yıl 9 halı saha ve 13 çocuk parkını daha hizmete sunacağız. Bir aksaklık yaşanmadığı taktirde doğalgaz kullanımı bu kış başlıyor.Bu yıl 45 bin metre toplamda ise 70 bin metreye yakın elektrik kablosu yer altına alındı. İçme suyu projemiz, arıtma tesislerimiz yeni su depoları, sıcak asfalt çalışmaları hepsi İnşallah kısa sürede tamamlanıyor ve değerli hemşehrilerimizin hizmetine sunuyoruz. Bünyan Eğitim Kültü ve Tarih müzesi için İl ve ilçe Milli Eğitim Müdürlükleriyle yürütülen projemiz onaylandı buda hayırlı olsun. Yeni Devlet Hastanemiz TOKİ konutları, Sanayi sitesi hızla ilerliyor.Her şeyin en güzelini hak eden hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu. 

Şehit Cennet Yiğit’in Babası Yahya Yiğit ise bir cennet değil bin cennetimde olsa vatan uğruna feda olsun Bizleri onurlandıran Başkanımıza teşekkür ederiz" dedi. 

Konuşmaların ardından dualarla park hizmete açılırken Protokol ve vatandaşlar Bünyan Belediyesi tarafından oluşturulan 15 Temmuz resim sergisi ve park alanını gezdi.

Yorumlar