OĞUZ TEKİN / Bünyanlı Ünlü Simalar

27.06.1958 yılında Bünyan Cami-i Kebir Mahallesinde Fahrettin ve Fikriye Tekin’in 2. Evlatları olarak dünyaya geldi. 1964 yılında Namık Kemal ilkokuluna başlayan Oğuz Tekin, 1969’ da ilkokulu bitirdikten sonra, aynı yıl Bünyan ortaokuluna başladı. Ortaokuldan sonra Bünyan lisesine devam eden Tekin,  1975 yılında buradan mezun oldu.  1976 yılında Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi bölümüne başladı. 1981 yılında, Veteriner hekim olarak buradan mezun olduktan sonra ilk olarak askerlik görevini yerine getirmek amacıyla askerlik şubesine müracaat etti. Tekin 1981-1983 yılında Asteğmen olarak Kırklareli’nde vatan borcunu yerine getirdi.

Askerlik sonrası evlilik hayatına adım atan tekin 1983 yılı içerisine hayatını Asuman hanımla birleştirdi. Evlilikle birlikte iş hayatına da adım attı. İlk olarak Adapazarı Karasu’da Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM), Sakarya Tarım işletmesinde göreve başladı. Daha sonra Van Erciş Altındere Tarım İşletmesine tayin oldu. Burada dört yıl Müdür Yardımcılığı görevi yapan Tekin 1992 yılında Bünyan İlçesine tayin oldu. Bünyan’da 13 yıl İlçe Tarım Müdürlüğü yaptıktan sonra 2004 yılında emekliğe ayrıldı. Emekli olduktan sonra Bünyan çarşı içinde Veteriner Kliniği açtı. Halen burada görevini devam ettirmektedir.

Oğuz Tekin Bünyan’da Tarım İlçe Müdürlüğü yaptığı dönemde Bünyan için birçok önemli girişimlerde bulunmuştur.  50. Yıl Cumhuriyet Ormanının geliştirilmesi ve sürekli ağaçlandırılmasının yanında Gergeme ve diğer kasabalarda da ağaçlandırma işlerinde önemli katkılar sağladı ve bizzat görev aldı. Bünyan’da ilk defa mısır silajı ekiminde önderlik yaptı. Kaymakamlık vasıtasıyla Bünyan’a 8 adet silaj biçme makinası aldırdı. 61 adet örtü altı sera yaptırdı ve yine kaymakamlık vasıtasıyla ilk olarak 450 baş kültür ırkı hayvan ithal ettirdi. Bu gün halen bu hayvanların nesli Bünyan’da devam etmektedir.

Tekin Tarım İlçe Müdürlüğü yaptığı dönemlerde Kaymakamların izinli ve görevli olduğu bir çok dönemde Kaymakamlık Vekilliği görevinde de bulunmuş, bu görevleri sırasında Bünyan için önemli kararlar vermiştir.

Tekin tüm bu yıllar boyunca hayatına renk katacak olan siyasetle de uğraşmıştır.  1980-1981 yılında Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesinde Ülkü Ocakları Okul başkanlığı yapmıştır. 2010-2012 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi Bünyan İlçe Başkanlığı görevini yürütmüştür.  En son yapılan mahalli seçimler öncesinde AKP’den Bünyan Belediye Başkan aday adayı olarak müracaat etmiş fakat başkan adayı olamamıştır.

Oğuz Tekin bir kız ve bir oğlan evladı sahibidir. Kızı öğretmen olup, oğlu inşaat ve emlak işleriyle uğraşmaktadır.

Hasan YÜKSEL.

Yorumlar