İLHAN KOÇAK / Bünyanlı Ünlü Simalar


09.01.1945 Tarihinde Mustafa ve Fatma Koçak çiftinin ikinci çocukları olarak Çorum Alaca’da dünyaya gelmiştir.  Aslen Bünyanlı olup Koçak sülalesindendir. Öğretmen olan babasının memur olarak Çorum’a tayin edilmesi nedeniyle burada doğmuştur.  İlkokula 1952 yılında Alaca Dumlupınar İlkokulunda başlamış, buradan mezun olduktan sonra, ortaokula da yine Alaca’da bulunan Nedim Tuğaltay Ortaokulunda devam etmiştir.  Buradan mezun olduktan sonra babasının tekrar Kayseri’ye dönmesi üzerine 1959-1962 yılları arasında Kayseri Lisende okumuş ve buradan mezun olmuştur.

Liseden sonra büyük bir başarı ile İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesine devam etmiş, 1967 yılında buradan mezun olmuştur.  Mezun olduktan sonra 1968-1970 yılları arasında Tokat’ta yedek Subay olarak askerlik görevini yerine getirmiştir. Askerlik görevinden sonra Kayseri’de avukatlı stajına başladı. 4.5.1971 yılında Avukatlık ruhsatını alarak fiilen avukatlık yapmaya başlamıştır. 1973 yılında Bünyanlı hemşerisi öğretmen Ayla hanımla hayatını birleştirdi.  O günden beri Kayseri’de avukatlık yapmaktadır.

1973-1978 yılları arasında Kayseri Belediyesinde CHP’den Belediye Üyeliği ve Belediye Gurup Başkan Vekilliği görevlerini yürütmüştür. Ayrıca zaman zaman CHP yönetimlerinde yer almıştır.

İlhan Koçak iki kız evlat sahibi olup, kızlarından biri ev hanımı, diğeri de öğretmendir.

Hasan Yüksel

Yorumlar