Bünyan Kadın ve Gençlik Merkezindeki 7 dükkan 10 yıllığına kiraya verilecek

Bünyan Kadın ve Gençlik Merkezindeki 7 dükkan 10 yıllığına kiraya verilecek
İşte Kayseri Büyükşehir Belediyesinin ihale şartnamesi
MÜLKİYETİ BELEDİYEMİZE AİT OLUP, BÜNYAN İLÇESİNDE BULUNAN,  7 ADET DÜKKÂNIN 10 (ON) YILLIĞINA KİRAYA VERİLMESİ İLE İLGİLİ İDARİ ŞARTNAMEDİR.

Madde 1- Mülkiyeti Belediyemize ait olup, Bünyan İlçesinde bulunan, 7 adet dükkân,  2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 45. maddesi gereğince yapılacak “Açık Teklif Usulü” ihale ile ayrı ayrı 10 yıllığına kiraya verilecektir.
Madde 2-İhale konusu kiralanacak olan 7 adet dükkânın; no’su, m2’leri, mevkileri, cinsleri, muhammen bedelleri, geçici teminatları, ek teminatları aşağıda belirtilmiştir.
Kapı No
Cinsi
Mevkii
M2
10 yıllık Muhammen Bedel
Geçici Teminat
Ek Teminat
1
Dükkân
Bünyan
34,72 m2
39.000,00-TL
1.170,00-TL
2.000,00-TL
2
Dükkân
Bünyan
33,80 m2
39.000,00-TL
1.170,00-TL
2.000,00-TL
3
Dükkân
Bünyan
35,01 m2
39.000,00-TL
1.170,00-TL
2.000,00-TL
5
Dükkân
Bünyan
68,01 m2
48.000,00-TL
1.440,00-TL
2.000,00-TL
6
Dükkân
Bünyan
68,01 m2
48.000,00-TL
1.440,00-TL
2.000,00-TL
7
Dükkân
Bünyan
68,01 m2
48.000,00-TL
1.440,00-TL
2.000,00-TL
8
Dükkân
Bünyan
69,95 m2
48.000,00-TL
1.440,00-TL
2.000,00-TL


Madde 3-İhale 19/04/2017 tarih, Çarşamba günü saat 14:00‘da Belediyemiz encümen salonunda yapılacaktır.
Madde 4- 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 16. maddesi “İdarece ihalelerin en elverişli koşullarla sonuçlandırılmasını sağlamak amacıyla, isteklilerde belirli mali ve teknik yeterlilik ve nitelikler aranabilir. Bunları tespite yarayan belgelerin neler olduğu şartnamelerde gösterilir” hükmü gereğince ihale öncesi katılımcılardan 2.000,00-TL Ek teminat alınacaktır. Alınan bu ek teminat sözleşmenin noterce tasdik edilmesinden sonra ihale alıcısına iade edilecektir.
Madde 5- İştirakçilerin ihaleye katılabilmesi için, aşağıda istenen evrakların 19/04/2017 Çarşamba günü saat 13:30‘a kadar Gelir Müdürlüğüne teslim edilmesi zorunludur. Verilen bu süreden sonra getirilecek belgeler işleme konulmayacaktır
a-Geçici Teminat makbuzu veya teminat mektubu veya Devlet İç Borçlanma Senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeler. (Bankalar ve özel finans kurumları tarafından verilen teminat mektupları süresiz, Hazine Müsteşarlığınca ihraç edilen Devlet İç Borçlanma Senetleri nominal bedele faiz dahil edilerek ihraç edilmiş ise bu işlemlerde ana paraya tekâbül eden satış değerleri esas alınır)
b)Ek Teminatın yatırıldığına dair makbuz 
c-Gerçek kişilerde Nüfus Müdürlüğünden alınacak yerleşim yeri ve diğer adres belgesi, tüzel kişilerde ise bağlı oldukları oda kaydı.
ç-Tüzel kişiliklerde Noter tasdikli imza sirküleri.
d-Şartname bedeli 100,00.-TL olup, bu bedelin yatırıldığına dair Belediye makbuzunun ibraz edilmesi.
e-2886 sayılı kanundan dolayı ihaleye katılmama cezası almadığına dair yazılı taahhütname.
Madde 6-İhalede artırıma konu olacak bedel ilk yıl kirası olacaktır. 1-2-3 no’lu dükkânların ilk yıl kirasının muhammen bedeli, 3.900,00-TL ve 5-6-7-8 no’lu dükkânların ilk yıl kirasının muhammen bedeli 4.800,00-TL’dir. İlk yıl kirası için en yüksek teklif verene ihale yapılmış sayılacaktır. 2. ve 3. Yıl kira bedelleri Devlet İstatistik Enstitüsü ÜFE  (Bir önceki yılın aynı ayına göre % değişim oranı) oranında artırılacaktır. 4. ve müteakip yılların kira bedelleri ise DİE-ÜFE oranından aşağı olmamak üzere günün iktisadi şartları, emsal, rayiç,  hak ve nefaset kuralları nazara alınarak Belediyemiz encümenince belirlenecektir. Yılına tekabül eden kira bedelinin 1/5’ü kira başlangıç tarihinde, kalan kısım ise kira başlangıç tarihini takip eden 4 ay içerisinde 4 eşit taksitte ödenecektir. Ödemelerin zamanında yapılmaması halinde encümen ihaleyi feshedebilir, bu durumda her türlü teminat irat kaydedilir. Feshedilmediği takdirde, vadesinde ödenmeyen kira bedellerine, 21.07.1953 tarihli ve 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 51 inci maddesi gereğince belirlenen oranda gecikme faizi uygulanır.



Madde 7- Açık teklif usulüne göre ihaleler isteklilerin ihale komisyonları önünde tekliflerini sözlü olarak belirtmeleri suretiyle yapılır.
Ancak; istekliler ilanda belirtilen ihale saatine kadar ihale komisyonu başkanlığına ulaşmış olmak şartı ile Devlet İhale Kanunun 37. maddesi hükümlerine uygun olarak düzenleyecekleri tekliflerini iadeli taahhütlü mektupla da gönderebilirler. Teklif sahibi komisyonda hazır bulunmadığı takdirde posta ile gönderilen teklif son ve kesin teklif olarak kabul edilir.
Madde 8- İhale komisyonu ihaleyi yapıp yapmamakta veya uygun bedeli tespitte yetkilidir. Son teklifin hadde değer bulunmaması iştirakçiye hak arama imkânı sağlamaz
Madde 9- Belediyemiz encümenince alınan ihale kararı Büyükşehir Belediye Başkanınca veya yetkili kılınan kişilerce karar tarihinden itibaren 15 (onbeş) iş günü içinde onaylanır veya iptal edilir. Büyükşehir Belediye Başkanı veya yetkili kıldığı kişilerce karar iptal edilirse ihale hükümsüz sayılır.
Madde 10- Büyükşehir Belediye Başkanınca veya yetkililerce onaylanan ihale kararı onaylandığı günden itibaren en geç 5 (beş) iş günü içerisinde üzerinde ihale yapılan veya vekiline imzası alınmak suretiyle bildirilir veya iadeli taahhütlü mektupla tebligat adresine postalanır. Mektubun postaya verilmesini takip eden 7.(yedinci) gün, kararın istekliye tebliğ tarihi sayılır. İhale kararının ita amirince iptal edilmesi halinde de, durum istekliye aynı şekilde bildirilir.
Madde 11- İhale alıcısı ihalenin kesinleşmesinin kendisine bildirilmesinden itibaren 15 (onbeş) gün içerisinde geçici teminatı kat’i teminata çevirerek, 10 yıllık ihale karar pulu ve gazete ilan masraflarını Belediyemiz veznesine yatırarak her türlü masrafları kendisine ait olmak üzere noterden tescil edilecek kira mukavelesi yapılacaktır.
Madde 12- Kira başlangıç tarihi ihalenin kesinleşmesinin ihale alıcısına bildirilmesinden sonraki 20. gündür.
Madde 13- 2886 sayılı kanunun 6. maddesinde yazılı kimseler doğrudan veya dolaylı olarak ihaleye katılamazlar. Bu yasağa rağmen ihaleye girenin üzerine ihale yapılmış ise, ihale bozularak geçici teminatı, mukavele yapılmışsa bozularak kesin teminatı irad kaydedilir.
Madde 14-İhale alıcısı tebligata esas adres değişikliklerini 15 gün içerisinde Belediyemize yazılı olarak bildirmek zorundadır. Aksi takdirde eski adrese yapılan tebligat geçerli olacaktır.
Madde 15-Kiraya verilen dükkanlar ile ilgili kiracı, sabotaj, yangın gibi tehlikelere karşı her türlü tedbirleri almak (yangın sigortası dahil), gerektiği takdirde dükkanların genel görünüm ve ahengine uygun biçimde ahşap boya, cila vs. gibi onarımını yapmak, dükkanların değerini düşürmeyecek, özelliğini ve verim gücünü bozmayacak önlemleri almak, tedbirsizlik, ihmâl, kusur gibi nedenlerle vukû bulacak zarar ve ziyanı Belediyeye ödemek zorundadır.
Madde 16-İhale alıcısı her türlü masraflar kendisine ait olmak üzere elektrik, su, doğalgaz vs. abonmanlığını kendi adına yaptıracaktır.
Madde 17-İşletilen yerde kesinlikle alkollü içecekler bulundurulmayacak, içilmeyecek ve satılamayacaktır. Aksi halde sözleşme tek taraflı Belediyemizce feshedilecektir.
Madde 18-İhale işletmecisi işyerinde huzur ve sükûneti sağlayacak tedbirleri alıp, müşterilerine nazik davranarak nezih bir ortam hazırlayacaktır.
            Madde 19-Dükkânlarda uygun görülmeyen herhangi bir olumsuzluk halinde Belediyemizin bir defaya mahsus yazılı ihtarı ile olumsuz durum müstecir tarafından ortadan kaldırılacaktır. Olumsuz durumun yazılı ihtarına rağmen devam etmesi halinde müstecir hakkında yasal işlem yapılır.
Madde 20-Kiraya verilen yer projede gösterilen amaç dışında kullanılmayacaktır. Taşınmaz üzerinde yapılacak bir değişiklik ( ilave, tadilat veya ek) halinde ise Belediye encümeninden izin alınacaktır. Belediye encümeni izin verip vermemekte serbesttir. Encümenin uygun bulması halinde bu konuda yapılacak her türlü masraflar müstecire ait olacaktır.
Madde 21-İhale sonucu kiralanan dükkanlarn dış görünüm ve tek düzeliği bozmayacak, cephe önüne ya da dışına taşmayacak şekilde cephe üstüne monte edilen “Işıklı Tabela” ile işyeri ismi belirlenecektir. Bunun dışında müstecir tarafından sabit ve seyyar tabela-levha bulundurulması yasaktır. Aksi durum tespitinde kiracı yazılı olarak uyarılır, yazılı ihtara rağmen söz konusu durumun devamı halinde müstecir hakkında yasal işlem uygulanır.
            Madde 22-İhalesi yapılacak 7 adet dükkân, 10 yılın sonunda yeniden ihale edilecektir. Belediyemizce sözleşmenin sona ereceği 30 gün öncesinden tahliye ihtarnamesi gönderilecektir. Müstecirler bu ihtarnameden sonra dükkânları, kira bitiş tarihinde kullanılabilir halde Belediyemize teslim etmek zorundadır. Aksi takdirde 2886 sayılı kanunun 75. maddesi gereği yasal işlem yapılacağından, bu durumdan doğacak maddi-manevi her türü sorumluluk müstecire ait olacaktır.
            Madde 23-Bu şartname hükümlerine uymayan ve yasal mükellefiyetlerini yerine getirmeyen alıcılar hakkında başkaca bir işleme gerek kalmaksızın ihale fesh edilerek ilgilinin her türlü teminatı Belediyemize irat kaydedilecektir.
            Madde 24-İhaleden ve sözleşmeden doğan kira ile ilgili her türlü anlaşmazlıklar Belediye encümeninde görüşülerek çözümlenecektir. Uyuşmazlık halinde ise Kayseri Mahkemeleri ve İcra Daireleri yetkilidir.
            Madde 25-Şartnamenin imza edilmiş olması, şartnamenin okunup aynen ve tamamen kabul edildiği manasında anlaşılır.
            Madde 26-İdaremizin ilgili birim yetkililerince imza veya parafa edilmeyen ve mühürlenmeyen şartnameler geçersiz olup, bu tip şartnamelerin idaremiz nezrinde herhangi bir hükmü bulunmamaktadır.

            Madde 27-İş bu şartname 27 maddeden ibaret olup, 2886 kanunda belirtilen mukavele yerine kaimdir.       

Yorumlar