HACER ÖZTOPRAK (1952 - )

12.12.1952 yılında Bünyanlı Mustafa ve Alem Öztoprak çiftinin üç evladından ikincisi olarak Bursa’da dünyaya geldi.  İlk eğitimine 1957 yılında beş yaşında iken Bursa’da bulunan Cebeci İltekin İlkokulu’nda başladı. Aynı sene içerisinde Babası Mustafa Öztoprak’ı kaybedince ailesiyle beraber Bünyan’a döndü.  İlk eğitimine kaldığı yerden Bünyan Çağlayan İlkokulu’nda devam etti. 1962 yılında buradan mezun olduktan sonra Bünyan Ortaokulu’nda eğitimine devam etti. 1965 yılında Kayseri Kız Öğretmen Okulunda iki yıl okul birincisi olarak okudu.  Üçüncü sınıfı ise Ankara Yüksek Öğretmen okulunda okuyarak tamamladı ve buradan 1969 yılında mezun oldu.

1969 yılında Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesini kazandı. 1973 tarihinde buradan mezun oldu.   Okulu bitirdikten sonra 1973 yılında Sivas Gemerek’li inşaat mühendisi İhsan Tataroğlu ile evlenerek hayatını birleştirdi. İlk olarak Sivas Gemerek İlçesine Eczane açarak iş hayatına atıldı. 12 yıl burada eczacılık yaptı. Aynı zamanda bu süre içerisinde iki evlat sahibi oldu.  1985 Yılında Sivas’tan ayrılarak Ankara’ya yerleşti ve burada Kurumlar Eczanesi’ni açtı. Kurumlar Eczanesi’ni işlettiği yıllar içerisinde beş yıl boyunca Ankara İli Vergi Rekortmeni oldu.  Toplamda yirmi yıl çalıştıktan sonra bu eczaneyi kapattı. Daha sonra 10 yıl boyunca Akplaza Eczanesini çalıştırdı. 2005-2014 yılları arasında Akyurt Lions kulübünde, 9 yıl faaliyette bulundu. Şu anda ev hanımı olarak Bilkent’te zaman geçiren Öztoprak Ankara Kızılay’da yeniden Eczane açmak için uğraşmaktadır.

Bünyan’ ın suyunun ve toprağının verdiği şevkle, değerli annelerinin sayesinde üç kız kardeş ve 2016 yılında kaybettikleri ağabeyleri Ali Fuat Öztoprak’la kimseye muhtaç olmadan Üniversite bitirdiklerini belirten Öztoprak’ın Bünyan’a olan sevgisi ise apayrıdır.

2004 yılında eşinden ayrılan Hacer Öztoprak bir kız ve bir oğlan olmak üzere iki evlat sahibidir. Oğlu Ayhan Tataroğlu ve Kızı Müge Tataroğlu İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünü bitirmiş olup, Amerika da mastır yapmışlardır. Türkiye’ye döndükten sonra babalarıyla birlikte bir inşaat şirketi kurmuşlardır.  Öztoprak, 13, 10 ve 8 yaşında olmak üzere üç torun sahibidir.
 
Hasan Yüksel

Yorumlar