HACI DEMİRCAN ( 1949 - ) / BÜNYAN


1949 yılında şoför Hacı Bekir ve Şükriye hanımın altı çocuğundan üçüncüsü olarak Bünyan'ın Cami-i Cedit mahallesinde dünya ya geldi. Doğduğu tarihte babası askerlik görevini yaptığı için nüfusa kaydettirilememiştir. Doğduktan iki yıl sonra, babası askerden dönünce resmi olarak nüfusa kaydettirildiğinden  resmi doğum tarihi 1951 yılı olarak gözükmektedir. İlk okula 1957 yılında  Çağlayan İlkokulu'nda başladı. 1962 yılında buradan mezun oldu.  İlkokuldan sonra başka bir okula devam etmedi.

İlkokuldan hemen sonra Hasan Özkul'un yanına berber çırağı olarak verildi.  1969 yılına kadar berber çıraklığını Bünyan'da sürdüren Demircan , bu tarihten sonra  görevini İstanbul'da Kadın berberi olarak devam ettirdi ve mesleğinin bütün detaylarını burada daha iyi öğrendi. 1971 yılında Askerlik görevini yapmak üzere Balıkesir Ordonatım Okuluna teslim oldu.  Askerliğini tamamladıktan sonra memleketi Bünyan'a dönerek burada kendi dükkanını açtı. 1973 yılında Zabıta Altun'un kızı Nihayet hanım ile evlendi.

Demircan  1974 yılında yeni arayışlar içerisine girdi ve  Turist olarak Hollanda'ya gitti. Altı ay burada kaldıktan sonra oturum alamadığı için Türkiye'ye dönüş yapmak zorunda kaldı. Hollanda'da kaldığı bu süre içerisinde mesleği ile ilgili araştırmalar yaptı. Hollanda'ya giderken kapatmadığı işinin başına yeniden  geçti ve işini kaldığı yerden devam ettirdi. 1989 yılında Bünyan Milli Eğitim Müdürlüğü Çıraklık Eğitim Merkezinde Usta Eğitici olarak görevlendirildi. 7 yıl boyunca Kadın ve Erkek kuaförlüğü konularında dersler verdi. 1995 yılında emekli oldu. 2000 yılında da mesleğini bıraktı. 2004 yılı mahalli seçimlerinde Dervişağa  Mahallesi'nden muhtarlığa adaylığını koydu ve kazanarak görevine başladı.

Şu an üçüncü dönem muhtarlığını devam ettiren Demircan Bünyan'ın en aktif muhtarlarından biri olup mahallesi için elinden gelen her türlü gayreti gösterip çalışmalarını sürdürmektedir. Sadece mahallesi içi değil Bünyan içerisinde yardıma muhtaç olan herkese el uzatmaya çalışmaktadır. Muhtarlıkta topladığı her türlü ev eşyası ve giyim kuşamı elinden geldiği kadar muhtaçlara ulaştırmaktadır. 
Hacı Demircan  iki  oğlan, bir kız olmak üzere üç çocuk sahibi olup aynı zamanda çocuklarından yedi torunu vardır. Çocukları Veysel, Hakan ve Şükriye'dir.

Hasan Yüksel

Yorumlar