Tecrübe abidesi Kenan YALÇIN: "Bünyanımızın ortak bir akla ihtiyacı var"


Elli yılı aşan meslek ve hayat tecrübesiyle Kenan YALÇIN (Bünyan -1955), Bünyan'ın yetiştirdiği önemli simalardan birisidir. Bünyan'ın köklü ailelerinden biri olan YALÇIN ailesine mensuptur ve rahmetli Kadir YALÇIN'ın oğludur. Uzun yıllar sebatla yürüttüğü bir büyük işletmeyi bugünlere getirmiş, isdihdam sağlamış ve birçok insanı ekmek teknesinde iş güç sahibi etmiştir.
Sağ olsun, "oo eski komşum gelmiş, Ali'm gelmiş" diyerek karşıladı beni.  Hakikaten tadına doyulmaz zamanların yaşandığı o zamanki Sümer Mahallesinde komşu hanımlarına da "anne" denirdi. Kenan Ağabey, "ne kadar çok annemiz vardı" diyerek o güzel günleri yad ediyor. Şimdi Sümer Mahallesinde oturmadığı halde zaman zaman, yılda bir iki kez çocukluk ve gençlik yıllarını yaşadığı sokağa gidip çay içtiğinden ve eski komşuları yad ettiğinden bahsediyor.
Sağlık Mahallesindeki Şehit Aziz Bayram Erciyes Caddesindeki işyerinden yukarı doğru bakıldığında bir Bünyan silüeti gözüküyor. Kenan Ağabey:
-"Ali'm gel şurdan bak, ne görüyorsun?" diyerek Bünyan'ın Yukarı Mahallelerini gösteriyor. Hakikaten manzara çok da iyi gözükmüyor, hatta bazı yerler tamamen virane olmuş, içler acısı...
BÜNYAN'IN ORTAK BİR AKLA İHTİYACI VAR
Kenan Yalçın Ağabeyin kafasında son günlerde sık sık dillendirilen bir projenin detayları var. "Bünyan'ın ortak bir akla ihtiyacı var. Siyasi partisi, fikri, düşüncesi ne olursa olsun; Bünyan için kafa yormalı ve proje üretilmelidir. Bunları tartışıp her birinden istifade edip Bünyanımıza uygulamalıyız. Mesela, Bünyan'da eski belediye binası ve Kaymakamlık binasının üstünden başlayıp Dervişağa ve Bayramlı Mahallerinin bir bölümü ile yukarıya İbrahim Bey Mahallesine doğru bir büyük alan çıkarıp buraları teraslayıp Konya'nın Meram'ı gibi, çay bahçeleri, mesire alanları, lokantalar, dükkanlar ve sosyal tesisler yapamaz mıyız? Hatta birbirinden güzel, doğal dokuyu bozmayacak villa tipi evler bile yapabiliriz. Bunu Bünyanlı hemşehrilerim, idarecilerimiz bir düşünsünler, tartışsınlar; mutlaka ortaya herkesin uzlaşacağı bir proje çıkacaktır."
"İŞTE GELDİK GİDİYORUZ"
Kenan Yalçın Ağabey, "işte geldik gidiyoruz, zamanın nasıl geçtiğini görüyorsunuz, önemli olan bizim neslimizden de geriye önemli projelerin kalmasıdır" diyor.
"ŞİNASİ GÜLCÜOĞLU, MAHALLEMİZİN ÇOCUĞU"
Bünyan'ın sıkıntılar çekmiş olmasına rağmen önemli altyapı sorunlarını giderdiğini ifade eden Kenan YALÇIN Ağabey, şimdi sıranın eski mahallelerimizi yeniden inşa etmeye geldiğine inanıyor. Ona göre, yeni Bünyan'ın ne şekilde gelişeceği belli. Yeni Bünyan'ı inşa ederken diğer taraftan da eski mahallelere yeni bir çehre kazandırmanın önemine inanıyor. "Şinasi Gülcüoğlu mahallemizin çocuğu... Eğer Bünyanlıları bir araya getirip ortak bir akıl meydana getirirse başaramayacağı şey yok. İnşallah aynı tempoda, çıkacak olumsuzluklara karşı yılmadan devam eder. Çünkü, Bünyanımızım çok büyük bir değişime ihtiyacı var."
"BÜNYAN'A YENİ SANAYİ ALANLARI BELİRLENMELİ"
"Bünyan'ın her yanı birinci sınıf tarım arazisi olarak belirlenmiş. Bir müteşebbis Bünyan'a fabrika kurmak istese Bünyan'da sanayi alanı mevcut değil. O yüzden şehrimiz idarecilerinin bu durumu dikkate almalarını istiyorum" diyor.
Bu güzel sohbet için kendisine teşekkür ediyor, mahallemizin değerli ağabeyi Kenan YALÇIN'a Allah'tan sağlıklı ve uzun ömürler diliyoruz.
Yalçın İnşaat ve Turizm Tic.LTD.ŞTİ

Yorumlar