İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Turizm haftası nedeniyle Bünyan ilçesine çevre gezisi düzenledi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Turizm haftası nedeniyle Bünyan ilçesine çevre gezisi düzenledi.
Çok sayıda Turizmci ve vatandaşın katıldığı geziye Bünyan belediyesi ev sahipliği yaptı. Kültür müdürlüğü önünden hareket eden kafile ilk olarak Bünyan merkezde bulunan Adnan Türköz parkına geldi.

Buradaki törende bir konuma yapan Bünyan Belediye Başkanı Mehmet Özmen, Bünyan ilçesinin turizmden yeterli payı alamadığını belirtti. Yapılan çalışmalarla bir çok tarihi eserin gün yüzüne çıkarıldığını ve bu sayede Bünyan’ın da artık turizmden hakkına düşen payı alacağını söyledi.
İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş ise Bünyan’da son zamanda yapılan çalışmalara değindi.
Yapılan konuşmaların ardından Namık Kemal İlköğretim okulu folklor ekibi ziyaretçilere gösteri sundu.
Tören sonrasında Bünyan Dervişağa mahallesinde bulunan yer altı şehri gezildi. Özmen, burada ziyaretçilere yaptığı açıklamada tarihi açıdan ilçe için çok önemli olduğunu belirttiği yer altı şehrinin gün yüzüne çıkartılması için çalışmalar başlatıldığı söyledi.
Daha sonra ziyaretçiler Bünyan’da bulunan ve Anadolu Valisi Zahireddin Mahmut tarafından yaptırılan Ulu camiyi gezdiler.
Tarihi yapılardan Konak’ı da gezen ziyaretçiler daha sonra Bünyan’ın en önemli su kaynaklarından Pınarbaşı’nı gezerek burada gerçekleştirilen çalışmaları incelediler. Burada da ziyaretçilere ilçenin önemli gelir kaynaklarından olan Gilaboru suyu ikram edildi.
Günün sonunda ise tüm ziyaretçilere Alabalık çiftliğinde balık ikramında bulunuldu.

Yorumlar