BÜNYAN 2. KIŞ YÜZME ŞENLİĞİ

BÜNYAN 2. KIŞ YÜZME ŞENLİĞİ

BÜNYAN BELEDİYESİ ile BÜNYAN DOSTLARI GRUBU'nun birlikte düzenledikleri BÜNYAN 2. KIŞ YÜZME ŞENLİĞİ ETKİNLİK PROGRAMI :
19.01.2013 CUMARTESİ GÜNÜ :

09.00 - Cumartesi günü saat 07.00 dan itibaren şehir dışından gelecek
misafirlerimizin karşılanması, Çevre gezisi ,Yüzme şenliği alanına
götürülmesi, şenlik alanına çadırların kurulması, akşam kamp ateşi
yakılması. (Şehir dışından gelecek gruplar Cumartesi günü Erciyes’de kayak yapıp ya da Ürgüp-Göreme’de balon turuna katılıp, gece Bünyan’da çadır kampta konaklayıp Pazar günü yüzme şenliğimize katılabilirler. Kayseri Merkez ile Bünyan arası 40 km, Erciyes Kayak Merkezi ile Bünyan arası 60 km, Ürgüp-Bünyan arası 100 km dir. Erciyes Kayak Merkezi, Kayseri Şehir Merkezi ya da Bünyan ilçe merkezindeki misafirhane ve otellerde konaklayarak şenliğimize katılmak mümkündür.)

20.01.2013 PAZAR GÜNÜ :

08.00 Çadır kampta kalacak misafirlerimizin otobüsle Bünyan Belediyesi
Sosyal Tesislerine getirilmesi.
08.30 Bünyan Belediyesi Devlet Bahçeli Sosyal Tesisleri'nde kahvaltı ikramı.
09.00 Bünyan Hidroelektrik Santrali'nin (Elektrik Fabrikası) gezilmesi.
09.30 Yürüyüş başlangıcı , Parkur güzergahı: Elektrik fabrikası- Kayabaşı-
Aşağı Havuz- Yukarı havuz- Bent -Kemer köprü- Pınarbaşı mesire alanı.
Yürüyüş Sarımsaklı suyu takip edilerek yapılacaktır. Yürüyüş parkuru
yaklaşık 7 km olup, başlangıç ve bitiş arasında 150 metre rakım farkı
vardır. Tahmini yürüyüş zamanı 2 saattir.
12.00 Yüzme şenliği alanına varış ve toplu olarak suya girme .
12.15 Atlama yarışları.
12.30 Sesbest stil yüzme yarışları.
12.45 Bünyan Belediye Başkanı Mehmet Özmen'in ve BDG Dönem Başkanı
Yasemin Akkaya'nın şenlik konuşmaları.
13.00 Ödül töreni ve katılım belgesi dağıtımı.
13.30 Katılımcılara ve misafirlerimize sıcak yemek ikramı.
14.30 Bünyan ilçe merkezine varış ve konuklarımızın uğurlanması.

Şenliğimiz tüm halkımıza açık olup, ücretsizdir. İsteyen yürüyüşe katılmadan şenlik alanına kendi araçları ile gelebilir. Bünyan Belediyesi 20 Ocak 2012 Pazar günü Bünyan ilçe merkezinden şenlik alanına ücretsiz otobüs kaldıracaktır.
Yürüyüş parkuru, 1400-1500 metre rakımda olup mevsim şartları gereği karla kaplı olacaktır. Hava sıcaklığı uzun yıllar ortalamasına göre gece eksi 15; gündüz artı 3 derece civarındadır. Yürüyüşçülerin ayakkabı ve kıyafetlerinin kış şartlarına uygun olması gerekir. Ayakkabı ve kıyafetleri uygun olmayan katılımcılar yürüyüş ekibine alınmayacak olup, şenlik alanına otobüsle taşınacaktır.
Şenlik alanında tuvalet ve elektrik mevcuttur. Alana, Bünyan Belediyesi tarafından büyük bir çadır kurulacak ve içinde soba yakılacaktır. Mevcut bekçi kulübesi bayanlar için soyunma kabini olarak kullanılacak olup, saç kurutma makinesi bulundurulacaktır. Yüzme etkinliğine katılacak katılımcılar, havlu ve bornozlarını kendileri getirecektir. Şort ve mayolarınızı unutmayınız. Sıcak içecek servisi etkinlik boyunca devam edecektir.

İrtibat :

Mustafa Kılıçarslan : 0 532 305 08 77
Yasemin Akkaya : 0 532 557 04 98
Bünyan Belediyesi : 0 352 712 10 40

Etkinliğimiz sırasında gezeceğimiz Bünyan Hidroelektrik santralı 1926 yılında yapılan ve orijinal haliyle halen faal olan Türkiye'nin ilk hidroelektrik santralidir. 90 metre yükseklikten akan Bünyan Şelalesi 1926 yılından beri borular içinde santrali çalıştırmaktadır.
Bünyan'ımızın Sarımsaklı suyu yaz kış debisi fazla değişmeyen ve yaz kış aynı ısıda (17 derecede) doğan, çok özel bir su kaynağıdır. Bu özelliğiyle yazın serin ,kışın sıcak hissedilir. Çocukluğunda zemheride bile bu suya giren Bünyanlı hemşerilerimizi, çocukluklarına dönmeye davet ediyoruz. Dünya'da tek ve özel olan böyle bir tabiat harikasını görmek üzere tüm Bünyan dostlarını ve doğa dostlarını Bünyan'ımıza davet ediyoruz.
ZEMHERİNİN SOĞUĞUNDA SİZİ YÜREĞİMİZİN SICAKLIĞI İLE ISITACAĞIZ.

“Bir varmış bir yokmuş…”

Böyle başlar masallar. Eğer kışı anlatıyorsa bir masal, çatılardan sarkmış karları, yalnız bir insanın geçebileceği beyaz patikaları, kardan eğilmiş dalları yazmalı. Hele bir de odun ateşiyle yanan sobanın üzerinde fokurdayan dağlarda yetişen çiçeklerin çayını anlatabilmişse, işte o zaman kendinizi masalın içine atı verirsiniz.

Türkiye’de bir eşi benzeri olmayan Bünyan Kış Yüzme Şenliğimiz de böyle bir masaldır. Acaba bunlar gerçekten olabilir mi, dediğimiz… O, insanların “Şu kış günlerinde evde oturmaktan başka ne yapılır ki?” dedikleri bir hafta sonu başlar. Doğa harikası Bünyan’da, karlar altında çadır kampları, yürüyüş ve yüzme yarışmalarıyla kış aylarında da güzel etkinliklerin olabileceğini bize gösterir, ezberlerimizi bozar.

Unutmayalım ki kış günleri, yaz aylarına ulaşmada sadece geçiştirilen günler değil, hayatımıza değer katan günler olmalıdırlar. Bu amaçla düzenlediğimiz 2. Bünyan Kış Yüzme Şenliğine tüm halkımızı davet ederiz.


Mehmet ÖZMEN
Bünyan Belediye Başkanı

Yasemin AKKAYA
Bünyan Dostları Grubu Dönem Başkanı

Yorumlar