NURETTİN EMİNOĞLU (1952 - ) / Bünyanlı Meşhur Simalar


1952 yılında Bayram ve Gülizar çiftinin 6 evladından dördüncüsü olarak Cami-i Kebir Mahallesinde dünyaya geldi. Çocukluğu burada geçti. İlk eğitimine 1958 yılında Namık Kemal İlkokulunda başladı. 1964 yılında ilk eğitimini tamamladıktan sonra aynı yıl Bünyan Ortaokulu’nda orta eğitimine başladı. 1967 yılında orta öğretimi bitirdikten sonra 1958 yılında öğretmen olmak için Kırşehir Erkek İlk Öğretmen Okulu’nda eğitime başladı, 1972 yılında buradan mezun oldu. Öğretmen okulunda okurken 1971 yılında hayatını Bünyan’ın Yağmurbeyli Köyü’nden Ayşe hanımla birleştirdi.

1972 yılında öğretmenliğe hak kazanan Eminoğlu ilk görev yeri olarak Konya’nın Cihanbeyli İlçesi Oğuzeli Kasabası (şimdi Altıntekin İlçesi’ne bağlanmıştır) ilkokuluna tayin edildi. İki yıl burada görev yaptıktan sonra, 1974 yılında er öğretmen olarak askerlik görevini yapmak üzere Pınarbaşı Ayvacık (Cabe) Köyüne tayin edildi.  Burada öğretmen ve okul müdürü olarak askerlik görevini tamamladıktan sonra, öğretmenlik görevinden kendi isteği ile istifa etti.  1978 yılına kadar özel sektörde 2 yıl yönetici olarak görev yaptıktan sonra 1979 yılının son döneminde öğretmenliğe geri döndü.  Bu dönemde ilk görev yeri olarak Bünyan Yeni Mahalle İlkokuluna tayin edildi.  Sırasıyla Sümer İlkokulu ve Atatürk İlkokulu’nda görev yaptıktan sonra 1992 yılında Bünyan Halk Eğitimi Merkezi ve Bünyan Çıraklık Eğitim Merkezi Müdürlüğüne atandı.  Bu dönemde Bünyan Halk Eğitimi Merkezinin kurslarının kalitesini artırmakla kalmayıp kurslara olan ilgiyi de artırmıştır. Müdürlük yaptığı yıllarda Bünyan Kültürü Dergisinde ve MEB Halk Eğitimi Merkezi dergilerinde Bünyan Halk Eğitimi ile ilgili yazıları yayınlandı. İki yıl bu görevleri yürüttükten sonra Kayseri Servet Akaydın İlköğretim okuluna ve daha sonra Bolu Merkez Gazi İlköğretim Okuluna tayin edildi.

Nurettin Eminoğlu 1988 yılında Bolu’da çalıştığı okuldan emekli oldu.  Emekli olduktan sonra iki yıl Bolu’da çelik kapı ticaretiyle uğraştı.  1999 yılı Bolu Düzce depreminde i şyeri zarar görünce ailesiyle Kayseri’ye döndü.  Kayseri’de özel eğitim sektöründe 6 yıl öğretmen ve müdürlük yaptıktan sonra kızlarıyla beraber zihinsel, işitme ve konuşma engellilere yönelik Bengisu Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ni kurdu.  Eminoğlu on yıldır bu kurumun hem müdürlüğünü hem de yöneticiliğini yapmaktadır.  

Eminoğlu üç kız çocuğu babasıdır.  Seval Eminoğlu Küçüktepe Marmara Üniversitesi’nde Doçent olarak öğretim üyeliği yapmaktadır. Kübra Dursun Ev hanımı olup üçüncü kızı Esra Eminoğlu Özmercan ise Sağlık Meslek Lisesinde öğretmenlik yapmaktadır.


Hasan Yüksel

Yorumlar